X

Els hotelers de Mallorca, satisfets amb la temporada, però a l’aguait de vagues i del temps

La caiguda de les reserves de darrera hora per mor de les aturades al sector aeronàutic i al bon temps que fa als principals països emissors fa baixar l'ocupació del mes de juny per davall dels nivells registrats abans de la pandèmia i, fins i tot, de l'any passat

17/07/2023

Els hotelers de Mallorca, satisfets amb la temporada, però a l’aguait de vagues i del temps

15

La tendència inestable de les reserves, principalment de les de darrera hora, ha obligat ja alguns establiments a fer ofertes puntuals per incentivar la demanda durant aquesta temporada. Una temporada, en qualsevol cas, que es preveu bona, segons la presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM). Maria Frontera alerta, però, que durant aquests mesos d’estiu el sector haurà d’estar pendent de factors externs que poden capgirar les previsions.

De moment, la temporada turística evoluciona tal com esperaven els hotelers mallorquins, pel que fa a activitat. Però a l’equació, aquesta vegada, les vagues als aeroports europeus i el bon temps que fa als principals països emissors, provoquen fluctuacions a les reserves. Les de darrera hora no acabaren d’arribar, el mes de juny, que es tancà amb una ocupació del 82%. Per davall, encara, de 2019 i, fins i tot, de l’any passat. En vista al juliol, Frontera apunta a un 90% d’ocupació a la majoria de zones turístiques de l’illa. El setembre, l’estimació és ja del 55%.

Unes xifres que s’han pogut mantenir gràcies a la turoperació, amb preus fins a un 10% més cars que no l’any passat. I tot això, amb una planta hotelera de més categoria. Des de 2010, el nombre d’establiments de 4 i 5 estrelles s’ha arribat a duplicar a l’illa. Han passat de representar el 34% de la planta hotelera a ser 7 de cada 10, segons les dades de la FEHM. I són, de fet, aquest tipus d’hotels, els de més luxe, els que manco afectats estan per la pèrdua de poder adquisitiu de les butxaques dels turistes. A la resta, en canvi, sí que s’ha notat una davallada de la despesa. A més, alguns establiments s’han vist ja obligats a fer ofertes puntuals per incentivar la demanda.

En aquest sentit, la Federació Hotelera de Mallorca demana més implicació a les administracions públiques perquè siguin, apunten, facilitadores del canvi.

Els hotelers posen en valor, també, l’esforç que fan per reforçar la tecnologia i formar els treballadors del sector. Principalment en idiomes, lideratge i sostenibilitat.

17/07/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT