X

Els hotelers de Mallorca exigeixen al Govern que informi de la situació positiva de les Illes

La presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, Maria Frontera, diu que el sector ha rebut "amb estupor i amb sorpresa" la decisió del Govern britànic d'implantar la quarantena

26/07/2020

Els hotelers de Mallorca exigeixen al Govern que informi de la situació positiva de les Illes

La presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), María Frontera

La presidenta de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), Maria Frontera, ha exigit aquest diumenge al Govern “que comuniqui de manera clara que hi ha territoris dins l’Estat espanyol on l’evolució de la pandèmia continua sent positiva” perquè Regne Unit els exceptuï de la quarantena que ha imposat.

Els hotelers mallorquins han rebut “amb estupor i amb sorpresa” les decisions del Govern britànic de recomanar no viatjar a Espanya, excepte per qüestions essencials, exceptuant els dos arxipèlags, i d’imposar una quarantena de 14 dies a qualsevol ciutadà britànic que torni des d’Espanya, pel repunt de la COVID-19.

“Exigim al Govern d’Espanya que intercedeixi i que comuniqui de manera clara que hi ha territoris dins d’Espanya on l’evolució de la pandèmia continua sent positiva i així ho corroboren els indicadors sanitaris. És necessari donar aquesta informació perquè exceptuïn a aquests territoris d’aquesta quarantena que ens impossibilita treballar amb una certa normalitat”, ha reclamat Frontera sobre la situació epidemiològica de Balears.

Les decisions del Govern britànic tenen “una conseqüència directa i negativa en les reserves”, ha advertit Frontera en nom de les dues patronals hoteleres, la FEHM i l’Agrupació de Cadenes Hoteleres, en declaracions facilitades per l’entitat.

Frontera ha insistit que aquesta quarantena suposa “una barrera per a la comercialització correcta” i de fet “la impedeix”, en suposar que els britànics que vulguin passar uns dies o una setmana a Mallorca, hauran de passar quarantena.

La presidenta de la patronal ha defensat que fins al moment, el britànics estaven gaudint amb normalitat de les seves vacances a les illes, des que es van reprendre els viatges entre Regne Unit i Balears, malgrat les mesures sanitàries aplicades per prevenir contagis.

“Els britànics que han continuat venint durant aquestes setmanes i que tenien previstes les seves vacances han rebut amb total naturalitat la implantació dels protocols de seguretat i saben que el sector hoteler, amb professionalitat, vela pels seus interessos i la seva seguretat”, ha assegurat.


El turoperador TUI cancel·la tots els seus vols del Regne Unit a Espanya
Comença la quarantena obligatòria per als turistes britànics que arribin d’Espanya
Els aeroports de les Illes operen 730 vols avui diumenge, 52 amb el Regne Unit

26/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT