economia

Els hotelers pensen que és aviat per parlar de tancaments

Les illes es troben en una setmana crítica i la resta de la temporada dependrà del que passi ara

Els+hotelers+pensen+que+%C3%A9s+aviat+per+parlar+de+tancaments

A l’espera que Alemanya revisi divendres la declaració de les Balears com a zona de risc, els hotelers consideren que és aviat per parlar del tancament d’establiments, una situació que afectaria les zones que primordialment treballen amb turistes alemanys.

Segons la vicepresidenta executiva de la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca, María José Aguiló, és necessari “explicar molt bé quina és l’estratègia sanitària que es du des de la nostra comunitat”.

A Menorca, amb el 37 per cent dels allotjaments oberts, la decisió d’Alemanya també perjudica l’illa. La gerent de l’Associació Hotelera de Menorca, Azuzena Jiménez, ha explicat que el mercat alemany és residual a l’illa però que la decisió del Govern de Merkel “és el cop de gràcia”.

Els que han de tornar aquesta setmana ho faran amb normalitat, però a partir del cap de setmana els turoperadors els tornaran de manera anticipada, no més tard de dimarts. Això afectarà uns 2.000 turistes i no en duran de nous.

De moment, els que hi ha se senten més segurs aquí que a Alemanya. A l’aeroport d’Eivissa, continua el moviment de turistes, tot i que els avions venen amb poc passatge. Segons representants del sector turístic, les illes es troben en una setmana crítica i la resta de la temporada dependrà del que passi ara.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La contractació d’animació es redueix un 40% als hotels

Les empreses esperen reactivar la feina amb l'arribada del turisme britànic i l'obertura d'hotels, i poder allargar la temporada

Fons europeus: oxigen indispensable per a la diversificació econòmica de les Illes

Un dels projectes que ja s'ha inclòs dins el pla estratègic estatal és la creació del tramvia de Palma

Èxit rotund dels bons turístics impulsats pel Govern

Amb una setmana s'esgotaren els 20 mil que s'havien oferit

Continua la desescalada: bars i restaurants ja poden obrir fins a les dues de la matinada

La restauració experimenta a partir d'avui un relaxament de les restriccions