X

Els hotelers treuen pit de la principal indústria de les Illes, el turisme, a la cloenda del XIX Congrés d’Hotelers Espanyols

Quant a les previsions, pronostiquen un hivern de rècords

24/11/2023

Els hotelers treuen pit de la principal indústria de les Illes, el turisme, a la cloenda del XIX Congrés d’Hotelers Espanyols

Aixecament de la moratòria turística dins uns límits que garanteixin la sostenibilitat del model, la seguretat jurídica i la lliure competència. És el que ha anunciat la presidenta del Govern, Marga Prohens, a la cloenda del XIX Congrés d’Hotelers Espanyols, celebrat els darrers dies al Palau de Congressos de Palma.

Quant a les previsions, els hotelers pronostiquen un hivern de rècords. De fet, les reserves pugen un 10% i els ingressos, un 30%, tot i la baixada d’ocupació prevista per al mes de gener. Així mateix, els empresaris alerten de l’augment de la delinqüència a les zones turístiques i de l’excés de mobilitzacions reivindicatives en àmbit laboral.

En relació amb la manca de personal qualificat, els hotelers proposen prioritzar la formació professional dual i ajudes a l’habitatge dels treballadors. Els experts també reclamen que els horaris especials dels treballadors siguin compensats de millor manera, a més d’afavorir la conciliació al sector hoteler.

Notícies relacionades >

24/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT