X

Els hotels balears pugen els preus un 12% de mitjana

Segons TravelgateX, les Illes són la comunitat amb més reserves de cara a l'estiu

08/05/2023

Els hotels balears pugen els preus un 12%25 de mitjana

Guillermo Gayà

Les Balears lideren les reserves per a la temporada alta, malgrat tenir el major increment de preus: un 12% respecte a l’estiu passat, segons les dades de la plataforma de reserves turístiques TravelgateX.

En un any, els preus hotelers s’han incrementat en 23 € a les Illes, que són la segona comunitat més cara per darrere d’Andalusia, amb una tarifa mitjana per habitació de 193 €. Un preu notablement més car que a Catalunya (168 €) i sobretot que a les Canàries (134 €). Si ho comparem amb Tunísia, amb una tarifa de 84 € cada nit, els preus de les Balears són més del doble.

Malgrat això, les reserves hoteleres de cara a l’estiu s’han incrementat un 25% a les Balears respecte a les mateixes dates de l’any passat. Ara mateix les Illes són la destinació número 1 a Espanya, amb un 20,4 % del total, seguides de prop per Andalusia, Catalunya i Canàries i més lluny, per la Comunitat Valenciana.

Segons TravegateX, que gestiona 30.000 reserves diàries, la demanda turística creix a totes les Illes, i les zones més demandades són Eivissa, Sant Antoni de Portmany, Magaluf, s’Arenal i Cala d’en Bou.

Per nacionalitats, els mercats que més pugen són l’italià, l’alemany i el portuguès.

08/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris