mallorca

Els hotels de Mallorca registren una ocupació del 70% aquest mes de setembre

La Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM) assegura que aquestes dades es deuen especialment "a la resposta favorable del mercat alemany i, últimament, del britànic"


Mallorca ha tancat el mes de setembre amb una ocupació mitjana del 70 per cent, segons la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca (FEHM), que assegura aquestes dades es deuen especialment “a la resposta favorable del mercat alemany i, últimament, del britànic”. A més, a Sóller, Colònia de Sant Jordi, Alcudia, Can Picafort i Cala Moreia, l’ocupació ha superat aquesta mitjana.

Segons les estimacions, un 6,5 per cent dels hotels han tancat al setembre, enfront d’un 5,1 que ho farà durant la primera quinzena d’octubre i un 46,5 per cent, a la segona. A més, abans de novembre estarà tancada el 70,9 per cent de la planta hotelera, comptant amb el 12,8 que no va obrir, han detallat.

FEHM ha assegurat que el mercat alemany és “clarament” el que ha representat major fidelitat. Així mateix, l’espanyol, “malgrat tenir més facilitats per als desplaçaments peninsulars”, també ha agafat força a l’illa, “com ja era tendència en anys anteriors”. D’altra banda, el francès ha estat “el mercat revelació”, ja que no ha parat d’augmentar en aquesta temporada, superant les xifres dels últims anys. Així mateix, el mercat britànic ha estat el que més lentament ha respost, “davant les decisions i limitacions del seu govern, que finalment va relaxar”.

Des de la Federació han fet també referència al mercat escandinau, que ha estat “pràcticament desaparegut”, a excepció dels danesos. “Els nòrdics són un dels mercats que més despesa turística solen realitzar, d’aquí ve que calgui treballar a recuperar-los”, han insistit.

Amb tot, el sector hoteler ha considerat que l’estabilitat sanitària, les mesures implantades pel sector per a donar seguretat i la comunicació d’aquests valors transmesa als propis viatgers, “han estat claus per a generar confiança i aconseguir aquests resultats”.

Finalment, han assenyalat que el mercat nacional, si bé és el que ha mantingut la temporada turística a la península, no ho ha fet del tot així a Mallorca, ja que a les Illes ha estat l’internacional el predominant i el que ha mantingut oberta l’activitat, han conclòs.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Palma sembrarà entre 20 i 30 arbres cada setmana

Començarà per les zones que més arbrat han perdut

Topada entre l’Ajuntament de Llucmajor i la Conselleria de Salut per la construcció del nou PAC

El batle, Eric Jareño, diu que no se'ls va informar de què haguéssin de tomar l'edifici actual i Salut els...

El ca llebrer protagonitza el cartell del Dijous Bo 2021

Inca ha escollit aquest imatge per convidar tothom a tornar a passejar per la fira

Els placers que despatxin productes d’agricultura ecològica als mercats de Calvià no pagaran taxa

Tots els grups han votat a favor de la proposta i a seguir bonificant tots els placers amb un 20%.