Reivindiquen que la sanitat penitenciària es traspassi a les institucions autonòmiques i posar punt final a les dificultats
Manca de formació, falta de personal i pocs recursos materials. Aquests són alguns dels problemes amb què es topen els vuit infermers que fan feina a la presó, que haurien de ser 13. També hi troben a faltar més inversió tecnològica, sobretot si es comparen amb la sanitat pública.
Però no és la situació més greu a la qual fan front. L’historial clínic del centre penitenciari no es comparteix amb el de la sanitat pública. I això duu problemes. El supervisor d’infermeria de la presó de Mallorca, José Maria Domínguez, assegura que a vegades “hi ha queixes que no es segueix bé el tractament”, sobretot quan entren, que es troben amb “problemes per saber medicació i tractaments”. La suma de tots els factors repercuteix de manera directa en la salut dels usuaris. Atenen pacients psiquiàtrics, drogodependents i amb patologies o bé cròniques o bé infeccioses i necessiten un seguiment.
Diuen que hi ha una solució possible: transferir la sanitat penitenciària, que depèn del ministeri d’Interior i Institucions Penitenciàries, a la sanitat pública, a l’IB Salut. És una reivindicació que fa anys que tenen i que el 2003 es va convertir en decret. Ara bé, encara no s’ha executat.
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí
Es tracta d'un britànic de 40 anys