Ha mort l’expresident del Consell d’Eivissa i Formentera Pere Palau
L'expolític, històric del PP a Eivissa, ha patit un accident mentre conduïa el seu cotxe al Club Nàutic de Sant Antoni de Portmany

El text traspassa a batles, regidors i notaris la celebració de matrimonis civils i entra en vigor el pròxim 3 d'abril
Jaume Casasnovas, president de l’Associació de Jutges de Pau de les Illes Balears, alerta que “el tema de les noces els hi fugirà de les mans. Hi haurà un tap”. És el vaticini que fa pocs dies abans de l’entrada en vigor la nova llei d’eficiència de la Justícia. El text traspassa a batles, regidors i notaris la celebració dels matrimonis civils que avui dia celebren els jutges de pau d’una manera propera i tenint en compte la ciutadania.
“Ve molta gent i volen unes noces especials, i tot això ho fas”, explica el president dels jutges de pau, que desenvolupa aquesta funció a Sóller, a Mallorca. Casasnovas afegeix que “ara ja tenia noces aparaulades pel mes d’octubre” i que “els ajuntaments no tenen capacitat per organitzar sales de plens, dies, a temps vista”.
El jutge de Pau de Sóller assegura que els ciutadans hauran de pagar taxes als ajuntaments i als notaris per casar-se, a més d’haver d’esperar més temps per les noces: “La ciutadania s’haurà de gratar la butxaca per casar-se”.
1.500 noces
Casasnovas explica que arribarà un moment que als ajuntaments hi haurà “una gentada que fa por”. Això perquè, segons afirma, “si a unes noces venen 30 persones, a una altra en venen 25″ durant el mateix dia, els consistoris no estan preparats per rebre tanta gent. A més a més, el jutge de Pau assegura que “hi ha d’haver un regidor o el batle que ha d’estar pendent d’aquelles noces”. En un any, es poden celebrar fins a 1.500 noces als jutjats de Pau de Sóller, Marratxí i Calvià.
L'expolític, històric del PP a Eivissa, ha patit un accident mentre conduïa el seu cotxe al Club Nàutic de Sant Antoni de Portmany
Han recorregut la ruta dels tres barrancs, de 10 quilòmetres