"No és què he fet, sinó què m'han fet per haver d'estar amb una mesura de protecció"
Na Maria ha hagut de lluitar durant molts anys contra els comentaris despectius cap a ella. “És un poc rara” o “Segur que és conflictiva”, són algunes de les coses que li deien. I tot, pel fet de viure en un centre d’acollida, tutelada per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials, com molts altres menors d’edat. “Simplement perquè han tengut una vulnerabilitat o mala sort en el sistema familiar, maltractament…”, explica la directora de Serveis Socials, Infància i Família de Mallorca, Apol·lònia Socias.
“Moltes vegades et demanen què has fet, però no és què he fet, sinó què m’han fet per haver d’estar amb una mesura de protecció”, diu na Maria. Lamenta que se’ls relacioni amb infants conflictius o amb problemes de drogues.
Acabar amb aquesta confusió és un dels objectius del Consell de la infància i l’Adolescència de l’IMAS impulsat ara fa deu anys per Marisa Martí. Una representació d’aquests menors es reuneix periòdicament per ser escoltats i fer propostes. Na Maria en va formar part: “Dèiem què volíem canviar, què volíem que la societat sabés de nosaltres, per fomentar la nostra inclusió i el nostre benestar”. Les propostes són per fer tant millores internes com, fins i tot, en l’àmbit autonòmic. Per això fan tant cartes firmades com iniciatives que arriben al Parlament.
El Consell de la Infància i l’Adolescència de l’IMAS acaba de complir deu anys d’història. Va ser pioner a tot l’Estat.
Durant els primers anys d'IB3, va conduir el programa 'Sa bona cuina de Paquita Tomàs'