X

Els docents presentats al concurs-oposició per estabilitzar plaça demanen canvis en les baremacions futures

Alguns demanen que es tengui més en compte l'experiència i mèrits, especialment els que ja han aprovat unes oposicions i varen quedar sense plaça

18/06/2023

Els docents presentats al concurs-oposició per estabilitzar plaça demanen canvis en les baremacions futures

Més de 800 persones s’han presentat avui diumenge al concurs-oposició per estabilitzar places de personal docent. Estaven, en joc, 265 places. En un principi hi havia més de 3.000 apuntats, però molts varen estabilitzar la plaça fa 3 dies al concurs de mèrits. En tot cas, entre els que s’han presentat avui —836— hi hem trobat tant veterans amb anys d’experiència, com gent més jove que fa poc ha acabat la carrera.

N’hi ha que fa anys que hi fan feina, i d’altres no tant, i les dues bandes tenien les seves posicions. Alguns reclamen canvi en la baremació perquè, per exemple, es tengui més en compte els que han aprovat qualque vegada una oposició, però es varen quedar sense plaça. A més, a segons quina edat, amb responsabilitats familiars, es fa més feixuc compaginar feina, estudis i família. En canvi, els més joves, que tenen poca experiència acumulada, indiquen que tot i que facin un examen perfecte, el fet de la norma 60-40 fa que tenguin manco opcions.

Una al·lota, na Roser, ha vengut de Ciutadella perquè li ha anat bé, però no a tothom de les altres illes que no són Mallorca els passa igual. Tant sindicats com estudiants reclamen que es pugui presentar cada un a l’illa on hi hagi la plaça en joc, i no s’hagin de pagar avió i hotel en temporada alta per presentar-se a un examen a Mallorca, perquè totes les places convocades són a les Balears, sense especificar illa. En sortir de l’examen, els opositors han passat el tràngol amb una panada i aigua. Per saber si reben la recompensa grossa, una de les 265 places estables en joc encara s’hauran d’esperar. Diumenge que ve, dia 25, es faran les oposicions ordinàries amb 564 places en joc.

18/06/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT