societat

Migrants naufragats a Cabrera assenyalen que duien dies perduts sense rumb a la mar

Actualment, però, hi ha dues pasteres desaparegudes que van sortir la setmana passada de les costes d'Algèria però no s'ha pogut confirmar a hores d'ara si es tracta de les mateixes persones migrants rescatades a Cabrera


Marc Ferrà

Després del naufragi d’una pastera aquest dilluns amb 17 migrants a bord, dels quals tres estan desapareguts i altres 14 han sobreviscut, IB3 Notícies ha pogut saber que alguns dels rescatats han assenyalat que duien “dies” peduts sense rumb a la mar.

Actualment, però, hi ha dues pasteres desaparegudes que van sortir la setmana passada de les costes d’Algèria. Davant l’augment de la sortida de pasteres cap a Balears, malauradament també ve acompanyada de desaparicions i naufragis.

La darrera pastera desapareguda de la qual es té constància és una que va sortir el passat dilluns de la població de Boumerdès, molt pròxima a Alger, la capital del país i un punt d’on habitualment surten les embarcacions que arriben a les Balears. Segons apunten les ONG’s, que fan seguiment de les pasteres desaparegudes, hi viatjaven entre 17 i 18 persones, tots homes. La darrera informació que es té d’aquesta embarcació és que es va quedar sense combustible a mig camí entre la costa algeriana i Mallorca, segons va informar una segona pastera que feia el mateix viatge.

A partir d’aquest punt, no ha arribat més informació sobre ells i tampoc s’ha pogut confirmar a hores d’ara si es tracta de les mateixes persones migrants rescatades a Cabrera aquest dilluns.

Actualment també hi ha una segona pastera desapareguda des de divendres passat que va sortir d’una població més pròxima a la Península que les Balears, en la qual hi viatjaven 15 persones i de la que tampoc és té constància.

El que sí que confirmen les ONGs, que treballen directament amb les persones migrants, és que hi ha hagut un augment de sortida de pasteres. També destaquen que les darreres setmanes famílies senceres han intentat arribar a les costes espanyoles, un fet fins ara poc habitual.

La situació social i econòmica i sobretot la falta d’oportunitats laborals a Algèria, empeny a molts joves a intentar arribar a Europa i les Balears i el sud de la Península és la porta d’entrada, també cap a l’oest d’Algèria per intentar arribar a Sardenya.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Més de 500 creuers programats a Palma per a l’any que ve

Mentre continuen les conversacions entre els agents polítics i socials per limitar el nombre d'embarcacions diàries, els consignataris continuen planificant...

Xabolisme rural: una tendència en alça

Pagesos, ecologistes i, en general, la ciutadania, observen com augmenten les xaboles en sòl rústic. Casetes prefabricades, caravanes o, fins i tot, contenidors marítims, on viu gent. La causa ve,...

El consistori de Sant Josep esbucarà les obres il·legals de Casa Lola dia 13 de desembre

Ho farà de manera subsidiària una vegada desestimat el darrer recurs de reposició presentat per la propietat