X

Els millors exemplars de cavalls de pura raça espanyola de les Illes competiran aquest cap de setmana a Ferreries

La raça ha millorat genèticament els darrers 10 anys gràcies a la inseminació artificial

28/09/2023

Els millors exemplars de cavalls de pura raça espanyola de les Illes competiran aquest cap de setmana a Ferreries

Carles Marquès Casasnovas

Els millors exemplars de cavalls de pura raça espanyola de les Illes competiran aquest cap de setmana a Ferreries. Serà a Son Martorellet, on 35 exemplars, 11 d’ells mallorquins, mostraran les seves qualitats al X Campionat de Balears. La raça ha millorat genèticament els darrers 10 anys gràcies a la inseminació artificial.

S’acosta el dia més esperat per als criadors i propietaris de cavalls de pura raça espanyola de Menorca. El campionat morfològic, que enguany compleix 10 anys, és una cita assenyalada als seus calendaris. Ja fa setmanes que preparen els animals que hi presentaran. Són els més musculats i esvelts dels estables.

És un món que durant la darrera dècada ha crescut exponencialment gràcies a la inseminació artificial. L’Associació Menorquina de Criadors i Propietaris de Cavalls de Pura Raça Espanyola ja té 70 socis i ja són uns 300 animals censats.

De fet, a Son Martorellet, la finca que acull el concurs, s’hi reuniran els millors exemplars. Seran una cinquantena, entre sementals, egües i poltres.

28/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris