X

Els nord-americans que visiten Menorca gasten el doble que els turistes dels mercats tradicionals

Aprofiten els vols directes amb Barcelona o Madrid per visitar l'Illa fora de temporada alta i allotjar-se en hotels de cinc estrelles

14/01/2020

Els nord-americans que visiten Menorca gasten el doble que els turistes dels mercats tradicionals

Un dels mercats turístics emergents a Menorca de major poder adquisitiu és el nord-americà. La setmana passada el New York Times incloïa l’illa en el número 41 de la seva llista de llocs a visitar l’any 2020. L’impacte d’aquesta publicació és difícil de valorar a curt termini, però analitzant internet, es pot conèixer les seves ciutats de procedència.

L’empresa d’anàlisi de dades turístiques Mabrian ha detectat també que s’allotgen a hotels de cinc estrelles i que gasten una mitjana de 600 euros per targeta de crèdit durant la seva estada. Es calcula que l’any passat uns 3.000 nord-americans van visitar Menorca.

Els responsables dels hotels on habitualment s’allotgen els turistes nord-americans asseguren que la seva estada és més curta que la dels anglesos, francesos o alemanys perquè la seva visita forma part d’un tour per Europa i fora de temporada punta. Però asseguren que gasten més perquè són clients que no cerquen exclusivament sol i platja. A hotels d’interior com Tres Sants de Ciutadella, un 15 % dels seus clients de 2019 van ser nord-americans.

L’estudi posa de manifest que la majoria d’aquests turistes provenen de Califòrnia i de la costa est dels EUA; concretament de Nova York, Chicago i Florida. Per mirar d’atreure’n encara més, el sector turístic i també el Govern, han demanat a les companyies aèries que operen vols entre Espanya i els Estats Units que programin connexions amb escales breus cap a Menorca des de Madrid o Barcelona.

14/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT