X

50 dels 64 centres on es faran les PCR gratuïtes a Espanya tanquen els caps de setmana

Les noves mesures de control entren en vigor a partir del pròxim 20 de desembre

12/12/2020

50 dels 64 centres on es faran les PCR gratuïtes a Espanya tanquen els caps de setmana

La situació, ja ho va dir ahir la presidenta Armengol, és, en paraules seves: “preocupant i greu”, sobretot a Mallorca. Per això, a partir del pròxim diumenge entren en vigor noves mesures de control que afecten a tots els viatgers que arribin de comunitats autònomes on la incidència de coronavirus sigui superior als 150 casos per cada 100.000 habitants.

Els ciutadans empadronats a les Balears tenen quatre opcions: fer-se una prova PCR en les 72 hores prèvies a l’arribada a Balears, fer-se un test d’antígens a l’aeroport després d’aterrar, una prova PCR en les següents 48 hores després d’arribar amb cita prèvia a través del telèfon d’Infocovid (900.100.971)) o no passar cap test i guardar una quarantena de 10 dies a casa. El Govern recomana fer-se la prova PCR en origen per evitar esperes a l’aeroport.

Per facilitar aquesta opció, han arribat a un acord amb 67 centres repartits per tot Espanya perquè la PCR sigui gratuïta si pots demostrar que ets resident a Balears. Ara bé, heu de saber que tots aquests centres, llevat de 14 que obren els dissabtes matí, tanquen els cap de setmana. Això és important perquè si heu de viatjar un dimarts, necessitareu fer-vos la prova el dissabte per complir el termini de les 72 hores prèvies. Recordau que els resultats d’una prova PCR es torben entre 24 i 48 hores. Això pel que fa als residents.

Els turistes, siguin nacionals o internacionals, hauran de presentar una PCR negativa feta en origen en les 72 hores prèvies a l’arribada. Si no la duen o està caducada, s’hauran de fer un test d’antígens a l’aeroport o el port i pagar una sanció.

Per acabar, les noves mesures també afecten aquells que hagin de venir a les Illes per motius justificats. En aquest cas, hauran de presentar un document que expliqui el motiu del viatge. Si no s’han fet la PCR en origen, en arribar podran fer-se una prova d’antígens o passar una quarantena de 10 dies. Són considerats motius justificats: els que viatgen per qüestions sanitàries, laborals, estudis, per renovar permisos i documents, o per assistir persones majors dependents, entre altres.

12/12/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT