societat

Els opositors de Radiodiagnòstic i Aparell Digestiu no han hagut d’acreditar el català

La prova s'ha endarrerit una hora i mitja per una equivocació de la seguretat que custodiava els exàmens

Els+opositors+de+Radiodiagn%C3%B2stic+i+Aparell+Digestiu+no+han+hagut+d%27acreditar+el+catal%C3%A0

Després d’una dècada, avui s’han celebrat a la Facultat de Medicina de Son Espases les primeres oposicions de les categories de Radiologia i Aparell Digestiu. Per una equivocació dels serveis de seguretat privada que custodiaven els exàmens, la prova s’ha hagut d’endarrerir una hora i mitja.

A les 10 havia de començar la fase d’oposició de les categories de Radiodiagnòstic i Aparell Digestiu. Però els exàmens que havien arribat a Son Espases no eren d’aquestes especialitats i s’ha endarrerit fins a les 11 i mitja.

A Mallorca per Radiodiagnòstic s’han apuntat 48 professionals, 5 a Eivissa i 3 a Menorca per un total de 26 places de torn lliure i 2 per a persones amb discapacitat i un total de 23 de Digestiu per una oferta de 16 places fixes. Durant dues hores han hagut de resoldre casos pràctics.

És el primer procés públic de selecció del Servei de Salut per enguany, que en total examinarà 450 persones. I són els primers, a més, d’ençà que el Tribunal Superior de Justícia de les Balears hagi anul·lat el Decret del 2018 que regula els requisits del coneixement de català per al personal sanitari. Entén que un decret no pot minvar el grau d’exigència de la Llei de funció pública del 2016 que exigia com a mínim l’acreditació del títol de B2.

“La sentència és clara i per part del Govern s’ha decidit recórrer aquesta sentència perquè consideram que no s’ajusta a allò que nosaltres pretenem. En qualsevol cas, de moment, mantendrem les convocatòries ja previstes, les continuarem exercint i desenvolupant i ja veurem com se desenvolupa el futur”, explica José Maria Bautista, Subdirector de Gestió de Personal de l’IB-Salut.

Miguel Lázaro, President del Sindicat Mèdic Simebal, afirma que “fins que no hi hagi una sentència en ferm, això no té perquè afectar les oposicions” i que, en tot cas, “la llei estableix excepcions que inclourien el col·lectiu mèdic”.

El Govern balear ha recorregut la resolució judicial i la decisió no interfereix de moment en les oposicions. El decret permet a tots els aspirants ser admesos independentment del seu nivell de català, però els obliga a acreditar el coneixement exigit en un màxim de dos anys.


El TSJB anul·la el decret del Govern del nivell de català a la sanitat pública
El sindicat CSIF vol que s’eximeixi tots els sanitaris del requisit del català

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

‘Mallorca Dream Days’ pretén facilitar l’organització de qualsevol esdeveniment festiu

La Fàbrica ramis acull 4.000 metres quadrats d'exposició, cates, degustacions i desfilada de moda

Mor José María Urrutia

Va ser cap de l'Autoritat Portuària de Balears entre el 2011 i el 2015

El decret Llei d’Habitatge rebaixa de 75 a 50 els anys per cedir el sòl públic als promotors privats

La norma inclou la possibilitat que els habitatges socials es puguin construir en terrenys destinats a equipaments

Menús més saludables i sostenibles a les escoletes municipals de Palma amb el projecte ‘Escudella’

El Projecte Escudella que pretén implantar menús amb més fruita, verdura i llegums i manco carn