MALLORCA

Els passos a nivell, unes infraestructures pendents d’eliminar

El Pla Director de Mobilitat preveu suprimir progressivament la dotzena que queda


El pas a nivell amb barreres on una nina ha estat colpejada per un tren, el del camí de Coanegra a Santa Maria del Camí, es preveu que sigui eliminat com ho han de ser els altres dos d’aquesta localitat del Raiguer – el de Can Crespí i el de Moliners– i la resta de Mallorca. Així ho preveu el Pla de Mobilitat del Govern aprovat el maig de l’any passat i la conselleria responsable informa, sense donar el número exacte, que la major part dels projectes per fer-ho possible estan redactats i s’aniran executant quant hi hagi doblers.

No debades hi ha passos a nivell que ja han estat eliminats: des de l’estiu passat, per exemple, ja no en queden al municipi de Palma després que entràs en funcionament un pas subterrani al darrer que quedava al barri de Verge de Lluc. En aquest cas, el cost de suprimir-lo va ser de 774.365 euros. Diu l’executiu autonòmic que el pas a nivell que és més urgent deixar fora de funcionament és el de Sa Farinera, a Es Pont d’Inca de Marratxí, perquè es troba en un tram de via en curva. Per més tard quedaria fer les obres perquè no s’hagi de creuar a nivell les vies del tren a Alaró, Consell, Binissalem, Petra i Sineu. També resta pendent deixar-ne inoperatius dos més a Marratxí, a més de a Llubí, Lloseta, Maria de Salut i Manacor.

L’eliminació dels passos a nivell, una mesura a consensuar amb els ajuntaments

Fer fora els passos a nivell és una mesura que convé que compti amb el vist i plau dels consistoris afecats, no sempre satisfets amb les solucions aportades pels polítics i tècnics autonòmics. De fet, a la localitat on avui hi ha hagut l’accident, Santa Maria, fa deu anys hi va haver un projecte per eliminar-los però no es va arribar a un acord amb l’ajuntament, informa la Conselleria de Mobilitat. Ara mateix, s’està pendent d’acord, segons la mateixa font, amb els consistoris conseller i alaroner perquè els que hi ha al seu sol deixin d’estar operatius pel pas de vianants i vehicles.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |