economia

Els pilots d’Air Nostrum convoquen vaga per al 23, 26 i 30 de novembre

Denuncien que l'aerolínia està cedint rutes que operava per Iberia Regional a altres companyies que resulten "un enorme descontent" en treballadors i passatgers


El sindicat de pilots Sepla ha anunciat una convocatòria de vaga a Air Nostrum per als dies 23, 26 i 30 de novembre en entendre que la companyia està desviant la producció a altres aerolínies dels mateixos propietaris, posant en risc el futur i les condicions de treball.

El Sepla ha presentat avui dijous dematí la convocatòria oficial d’aturades de 24 hores davant els organismes competents, segons ha indicat en un comunicat.

El sindicat de pilots denuncia que Air Nostrum està cedint rutes que operava per Iberia Regional des de fa diversos mesos a altres aerolínies com Canary Fly, DAT, DOT i Fly Compass, la qual cosa generava, segons aquest col·lectiu, “un enorme descontent” en treballadors i passatgers.
 més info  Fuselatge deteriorat i interior en mal estat a un avió que operava entre illes

A més, el Sepla considera que el desviament de rutes a terceres marques del mateix grup empresarial “amaga un buidatge de contingut de producció” i una “precarització de l’ocupació”.

En un comunicat remès a l’octubre, el Sepla subratllava que l’externalització continuaria a partir de novembre, quan l’aerolínia maltesa MedOps comencés a operar rutes interinsulars d’Iberia Regional a les Balears.

Així mateix, el Sepla agregava que l’adquisició del 51% de MedOps es va fer a través del grup ILAI, “un conglomerat empresarial creat pels mateixos socis d’Air Nostrum a principis de 2018, per diversificar el seu negoci”. L’aerolínia valenciana també realitza rutes en règim de ‘wet lease’ per a companyies com Lufthansa, SAS, Croatian o Brussels Airlines, “alhora que la pròpia Iberia permet que siguin terceres aerolínies les que operen els seus vols regionals”.

Des de la secció sindical de Sepla ja indicava que aquesta estratègia era similar a la de Binter Canarias, “que va acabar gairebé desapareguda mentre altres aerolínies del mateix grup es quedaven amb els avions i la tripulació”. De fet, indicava que aquesta situació va provocar que els pilots que es van moure a les altres aerolínies ho van fer amb condicions laborals “molt pitjors”, i que els que no van acceptar anar-se van acabar acomiadats.

Recentment, la companyia valenciana Air Nostrum va iniciar una nova selecció de tripulants de cabina de passatgers (TCP) per incorporar a la seva plantilla, i realitzarà entrevistes a candidats a Madrid, Santander, València, Vigo i Saragossa.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Xabolisme rural: una tendència en alça

Pagesos, ecologistes i, en general, la ciutadania, observen com augmenten les xaboles en sòl rústic. Casetes prefabricades, caravanes o, fins i tot, contenidors marítims, on viu gent. La causa ve,...

Fogabia sobre les ajudes de pesca: “L’endarreriment és perquè s’havien de solucionar unes deficiències”

Divergències entre els comercialitzadors de peix i marisc i la Conselleria d'Agricultura, arran d'unes subvencions que en gran part provenen...

Les pluges a Balears superen els seus valors normals i dupliquen els de fa 10 anys

Des del passat 1 d'octubre fins al 23 de novembre han aconseguit un valor pròxim al doble de la mitjana...

La crisi d’abastiment afecta el mercat de cotxes a Menorca: cau l’oferta i s’allarga el procés de compra

El cost de vehicles de segona mà també augmenta entre un 20 i un 30 per cent