X

Els pisos tutelats de Menorca presenten el percentatge més alt de treballadors no vacunats de totes les Illes

Preocupació entre els familiars dels usuaris de les residències de gent gran i de depenents, on la situació es reprodueix

02/08/2021

Els pisos tutelats de Menorca presenten el percentatge més alt de treballadors no vacunats de totes les Illes

Tres persones amb COVID han mort a Menorca en les darreres 24 hores. Es tracta d’un home de 82 anys i una dona de 86 que es trobaven ingressats a la planta de Medicina Interna de l’Hospital Mateu Orfila, tots dos usuaris del Centre de Dia del Consell de Menorca. El tercer mort és un home de 91 anys. També hi ha hagut un nou ingrés d’un home de 61 anys a l’UCI, de manera que en aquests moments hi ha sis persones ingressades a la Unitat de Cures Intensives i catorze a planta.

Preocupa, i molt, l’elevat percentatge de treballadors no vacunats a les residències de persones grans i de depenents de Menorca, que és del 21% a Santa Rita, a Ciutadella, i del 18% a la residència de gent gran del Consell de Menorca. La situació s’agreuja als pisos tutelats que gestiona la Fundació per a Persones amb Discapacitat, on els percentatges superen amb escreix en dos casos el 60% i en altres dos el 40%. És el més alt, afirma la Conselleria de Benestar Social de Menorca, de totes les Illes. El problema preocupa al conjunt del país. La patronal de residències de persones grans ha exigit, de fet, la vaccinació obligatòria de tot el personal que treballa en aquests centres i en el sistema sanitari espanyol.

02/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris