X

Els primers dies càlids d’agost donaran pas a la refrescada més contundent de l’estiu

A partir de dijous, s'espera l'arribada d'una massa d'aire fred que farà caure els termòmetres

31/07/2023

Els primers dies càlids d’agost donaran pas a la refrescada més contundent de l’estiu

Panoràmica de la platja de Cavalleria, situada al terme municipal des Mercadal./ Jaume Busquets

El Temps

A les portes d’encetar el mes d’agost, l’ambient que hem viscut aquests darrers dies ha quedat enfora dels extrems que, durant bona part del mes, ens han acompanyat. A curt termini, no sembla que tornem a cap escenari de calor extraordinària, però sí que tendrem dos dies amb condicions d’estiu de ple. Això acabarà dijous, a conseqüència de l’arribada d’una massa d’aire fred, que, impulsada per un eficient passadís de vent del nord, causarà la refrescada més contundent de l’estiu.

Així, viurem una setmana amb alguns contrastos importants, entre el que tendrem fins dimecres i el que viurem a partir de dijous, període a partir del qual, fins i tot, podríem arribar a veure qualque ruixat al nord de les Illes. També haurem d’estar pendents del vent, ja que una entrada d’aire fred d’aquestes característiques necessita un flux definit que l’acompanyi. Probablement, seran dies de cert moviment marítim, però això serà la segona meitat de la setmana.

Dimarts, 1 d’agost. Obrirem el mes d’agost amb alguns intervals de niguls baixos que s’alternaran amb moments de cel més destapat. Les temperatures canviaran poc, amb màximes entre els 31ºC i els 34ºC. El vent bufarà fluix del sud-oest, garantint calma marítima.

Dimecres, 2 d’agost. Esperam un cel molt assolellat, just amb qualque nigul baix durant el matí. Les temperatures poden pujar qualque grau, però costarà superar els 35ºC. Vent fluix de component sud i últimes hores de tranquil·litat marítima.

A partir de dijous, 3 d’agost, l’escenari més probable és el de la irrupció d’una massa d’aire més fred, que desplaçarà l’actual, provocant més niguls i, localment, qualque ruixat, preferentment al nord. També és probable que el vent es configuri de component nord i s’intensifiqui, provocant una alteració de la mar al nord de cada illa. Entre dijous i divendres, les temperatures poden caure entre 5ºC i 10ºC, respecte dels valors de dimecres.

A partir de dissabte, és probable que tornem a una estabilització i una progressiva recuperació dels termòmetres.

31/07/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris