mallorca

Els productors de pollastre, ofegats per l’aturada de l’escorxador d’Inca

Un dels mecanismes que s'empra per atordir els animals, no és vàlid, segons Salut i se n'ha de fer un de nou


Fa 3 setman3s que l’escorxador d’aus d’Inca va haver de tancar, perquè, segons la Conselleria de Salut, la banyera on s’atordeixen els pollastres no és vàlida, que un 6% dels animals no queden ben entabanats.

La qüestió, no obstant això, no és tan esquemàtica. La banyera sí que va passar els filtres reglamentaris en obrir, fa ara un any. Però les darreres inspeccions resolen que el mecanisme, tot i que el propietari l’hagi adaptada als requeriments de benestar animal vigents, no està homologat i Salut li demana això, que la peça sigui original: “la fàbrica francesa que l’ha de fer esperarà a tenir el vist-plau de Salut d’acord al prototip que han dissenyat”, explica Jaume Estrany, de l’escorxador d’Inca. 

Amb aquest escenari, els que ho paguen són els propietaris d’explotacions de pollastres. L’Associació de Producció Ecològica de Mallorca, APAEMA, ha alçat la veu avui per fer visible l’ofegament dels productors: “estan en una situació molt delicada perquè han de seguir alimentant els animals, però no els poden donar sortida”, detalla Nofre Fullana, director tècnic d’APAEMA.

De moment, per tant, no es maten aus a Inca i no se’n pot matar enlloc pus a Mallorca. L’alternativa és dur els pollastres a matar a Menorca, però no és viable econòmicament.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El polígon de Llevant de Palma ja té el seu mapa ‘Tech’

Les principals autoritats públiques mallorquines han signat el protocol d'intencions per dotar al districte palmesà de serveis innovadors d'investigació, educació...

Un Sant Jordi diferent a l’escola Santo Tomàs d’Aquino d’Inca

Els alumnes han triat un llibre, n'han llegit un fragment i s'han disfressat d'un dels personatges

Avui comença la vacunació amb Janssen a les Illes

Tot aquest cap de setmana s'administraran les 3.600 dosis d'aquest preparat. A totes les illes ahir es van posar més de 6.300 dosis d'alguna de les vacunes autoritzades. I ja...

13 comerços emblemàtics a Inca

El Govern ha creat un catàleg per identificar els establiments i comerços més representatius i tradicionals