societat

Els productors de sobrassada demanen quedar fora de l’etiquetatge Nutri-Score

El govern espanyol no obligarà a etiquetar amb aquest sistema l'oli d'oliva


El Nutri-Score és un codi de lletres i colors que indica, de manera resumida, com de saludable és un producte. Es basa en la quantitat de greixos, sucres i sal. Però simplifica tant que, per exemple, una pizza congelada pot tenir la mateixa qualificació o millor que l’oli d’oliva, un aliment molt saludable, segons els nutricionistes.

“Afortunadament”, comenta el president de la DO Oli de Mallorca, Joan Mayol, “el govern d’Espanya ja ha formalitzat la sol·licitud d’excloure l’oli d’oliva de Nutri-Score”. Això, amb vista al dia en què sigui obligatori. De moment, encara no ho és.

Ara, la polèmica està servida. Què ha de dur etiqueta de Nutri-Score i què no? Per exemple, a la sobrassada, per composició, li tocaria la pitjor classificació, una E. La gerent de Ramaders Agrupats, Margalida Obrador, defensa que “a Mallorca, la sobrassada ha estat la base de la dieta des de fa molts d’anys”. Per això, veient l’acord a què s’ha arribat amb l’oli, demanen que les institucions tenguin la mateixa consideració, tant amb la sobrassada com amb tots els altres productes protegits (amb Denominació d’Origen i Indicació Geogràfica Protegida).

Sigui com sigui, els nutricionistes recomanen que l’alimentació es basi en productes frescs i llegums, els que no duen Nutri-Score.

Per ara Nutri-Score és voluntari a Europa. La Comissió Europea fa feina per presentar una nova proposta d’etiquetatge a finals del 2022.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Balears abandonen el centenar de casos d’incidència a 14 dies sis mesos després

La incidència acumulada (IA) en 14 dies se situa aquest dijous en 97 casos per cada 100.000 habitants, una xifra...

Eivissa manté les restriccions del nivell 4 reforçat durant 15 dies més

El president del Consell, Vicent Marí, el qual ha traslladat a la consellera que revisi la situació d'aqui a 7...

Les ‘Pedres de la Memòria’ arriben a Artà

Recorden a qui va ser regidor d'Artà, Joan Escanelles, i també a Bartomeu Ginard, Llorenç Muntaner i Vicenç Miquel Piris, tots ells assassinats entre els anys 1936 i 1937.

Maó destinarà part de l’antic edifici de SEAT a habitatge social

També s'iniciarà en breu el procés participatiu per determinar a què es dedicarà la resta de l'equipament