política

Els promotors de Son Puigdorfila Sud reactiven els tràmits d’urbanització

El 2017, Medi Ambient va arxivar el primer projecte per no adaptar-se a la normativa

Els+promotors+de+Son+Puigdorfila+Sud+reactiven+els+tr%C3%A0mits+d%27urbanitzaci%C3%B3

Els propietaris dels terrenys de Son Puigdorfila Sud, un sòl urbanitzable no programat, de 23,5 hectàrees, insisteixen a dur a terme la nova urbanització. La zona de garriga i pinar està situada al costat de la Via de Cintura, a prop de la zona de col·legis de Son Rapinya, entre el Torrent de Sant Magí i Son Espanyolet. Els propietaris dels terrenys, formats en Junta de Compensació, pretenen aixecar una nova urbanització amb 737 habitatges, un equipament comercial i dos centres educatius.

Han presentat un nou document ambiental per tal d’aconseguir l’avaluació estratègica ordinària. Ara es tramita el document d’abast, que està en període de consultes a totes les administracions implicades. Des de Carreteres del Consell de Mallorca per avaluar els accessos i la connexió a la xarxa urbana de Ciutat, a Recursos Hídrics del Govern per garantir la disponibilitat de la dotació de serveis. La tramitació també es troba en la fase prèvia de l’aprovació inicial per part de l’Ajuntament de Palma.

El 2017, la Comissió Balear de Medi Ambient ja va arxivar el primer projecte per no adaptar-se a la normativa vigent. Aquesta segona alternativa només redueix el número d’habitatges a 5, passant de la proposta inicial de 742, a l’actual, de 737. Proposen la construcció tant de plurifamiliars de 4 plantes d’altura, com xalets, per una població prevista de 2.211 habitants. A més, s’hi inclou un nou centre educatiu de primària, un institut d’educació secundària i un centre comercial de 5.334 metres quadrats. Segons la Llei d’Urbanisme de les Balears, exigeix la creació d’espais de domini públic per a aparcaments. Per això, es preveu destinar 19.089 m2 de sòl a aparcaments.

Fa 40 anys, la zona era una explotació agrícola però l’abandó dels camps de cultiu l’ha convertida en una zona de garriga i pinar. En la cota més elevada de l’àmbit, hi ha catalogades les cases de la finca de Son Puigdorfila Nou de finals del segle XIX, i la plaça de Toros excavada a la roca de marès que es mantendrien.

L’Ajuntament de Palma avalua també les modificacions fetes al projecte per garantir la protecció del territori amb el desenvolupament urbanístic. Per la seva banda, els ecologistes del GOB no en creuen necessari el creixement i demana a Cort que desclassifiqui els terrenys.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Carrió i Tur compareixeran al Parlament pels menors abusats

Hi han votat a favor totes les formacions menys Més per Mallorca, que s'ha abstingut

El Parlament Europeu creu que la modernització de l’aeroport de Palma és fer-lo més sostenible

Aposten per un progrés del turisme que no passi per fer creuers més i més grans

S’intensifica el seguiment de casos d’abusos sexuals a menors

També es destinaran més recursos a la formació dels professionals implicats i la sensibilització de la població

Sant Antoni descarta ampliar l’àrea afectada pel Decret Llei d’excessos

L'equip de govern ha votat en contra de la petició del grup PSOE-Reinicia per incloure-hi tot el nucli urbà