menorca

Els propietaris d’hortals de Menorca demanen al Consell que aturi les sancions

Diuen que els plans per legalitzar-los no serveixen perquè no deixen de rebre multes que poden arribar al mig milió

Els+propietaris+d%27hortals+de+Menorca+demanen+al+Consell+que+aturi+les+sancions

L’Associació d’Hortals de Menorca demana al Consell que aturi els expedients sancionadors per les construccions fetes en sòl rústic mentre no hi hagi una regulació clara. A Menorca hi ha més de 4.000 hortals, molts d’ells amb cases que es varen construir als anys 70 i 80, quan no hi havia una normativa agrària autonòmica.

L’administració ho vol regular amb el Pla Territorial Insular. Mentrestant demana, entre d’altres, que es redactin Plans especials per iniciar el procés de legalització, però els propietaris asseguren que no serveixen per res. Expliquen que no deixen de rebre expedients sancionadors, amb multes que arriben al mig milió d’euros i els recursos als tribunals són interminables.

El Consorci per la disciplina en sòl Rústic sanciona l’incompliment de la normativa, tot i que el Consell té previst donar de termini fins al 2022 per posar en normativa aquells que tinguin plans especials per regular els residus, serveis i recursos i poder legalitzar després cases de fins a 90 metres quadrats.

Els propietaris asseguren que a molts dels hortals se sembren cultius ecològics i són energèticament independents.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Pau Frissa 20/06/2020

    Els periodistes podrieu fer un poc la vostra feina i estudiar el motiu pel qual es sanciona, lee sancions no son per aquella hortals construits els anys 70 o 80, inclús els anys 90, perque en 8 anys prescriu la falta/delicte urbanístic. El que persegueix i sancions el consorci són les actuacions recents en les quals els propietaris han d’estrar (per allo de que el desconeixement no eximeix de l’incompliment de la norma) assebentats que no poden fer noves actuacions. Ja està bé d’impunitat a uns hortals que no es volen legalitzar perque han fet xalets de 250 m2!!!

Cercador |


més contingut relacionat

Menorca recupera un segle de documentació de totes les empreses que han fonamentat la seva indústria

Els primers documents oficials daten del 1919, moment històric molt marcat per la grip espanyola

La pandèmia provoca canvis en la selectivitat a Menorca

Els 445 alumnes inscrits estan convocats a la sala Multifuncional del Canal Salat de Ciutadella i al recinte firal de Maó

Maó canviarà dimecres la circulació del port per segona vegada aquest estiu

A l'octubre es produiran altres canvis, que el consistori anuncia que seran consensuats amb totes les parts

Hotelers i restauradors de Menorca confien la recuperació en el turisme nacional

Tot i l'obertura aquest cap de setmana d'una cinquantena d'allotjaments, moltes urbanitzacions encara tenen la majoria de negocis tancats