X

Els propietaris d’horts particulars podran tenir-ne cura a partir de dia 2 de maig

Els propietaris d'horts havien reivindicat poder-se'n fer càrrec, com a d'altres comunitats autònomes

30/04/2020

Els propietaris d’horts particulars podran tenir-ne cura a partir de dia 2 de maig

Entre les activitats a l’aire lliure que es podran dur a terme a partir del dissabte 2 de maig, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha esmentat la possibilitat d’atendre els horts particulars. Una reivindicació que propietaris i associacions de les Illes havien manifestat. Illa ha precisat, però, que ho podran fer sempre que aquest terreny estigui en el mateix terme municipal del propietari o en un d’adjacent.

De la mateixa manera com a la resta de sortides anunciades aquest dijous, serà obligatori adoptar les precaucions higièniques i les tres mesures de distanciament social. És a dir, mantenir una distància interpersonal d’1 a 2 metres, rentar-se freqüentment les mans i extremar la higiene.

 

Una reivindicació dels propietaris d’horts de les Illes

Els propietaris d’horts havien reivindicat poder-se’n fer càrrec, un extrem que a d’altres comunitats autònomes com Catalunya, Extremadura o la Comunitat Valenciana ja es podia dur a terme des de feia dies. En aquest sentit, recentment van demanar a la delegada del govern central, Aina Calvo, que aquesta mesura s’apliqués a les Illes. Especialment en una època de sembra com l’actual, el que feia que estigués en risc la pervivència d’aquests terrenys.

30/04/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris