espanya

Els rebrots fan tornar a confinar 210.000 persones a Lleida

En una setmana s'han registrat més de 360 contagis de coronavirus a la ciutat

Els+rebrots+fan+tornar+a+confinar+210.000+persones+a+Lleida

Unes 200.000 persones tornen a estar confinades a la ciutat de Lleida i la seva comarca. La Generalitat de Catalunya ha pres aquesta mesura davant l’increment de contagis de COVID-19 a la zona. Els veïnats tenen prohibit entrar i sortir de la comarca, amb algunes excepcions.

En una setmana, s’han registrat més de 360 contagis de coronavirus a Lleida, on ahir ja es va instal·lar, per si la situació es complica, un hospital de campanya. Els hospitalitzats s’han triplicat en deu dies. Diversos brots, alguns vinculats amb la indústria agroalimentària, han encès totes les alarmes. Torna la restricció de moviments per unes 210.000 persones de la comarca del Segrià, que inclou la ciutat de Lleida i 37 municipis més.

“He donat instruccions perquè els Mossos i les policies locals multin, si cal, les normes que ens protegeixen a tots”, ha dit Quim Torra, president de la Generalitat. El confinament ha començat a les 12 del migdia, i és perimetral, és a dir, es prohibeix l’entrada i sortida de la comarca. Els desplaçaments a l’interior es permeten, però la Generalitat demana a la població que es minimitzin.

“Avui feim un passa enrere per protegir-nos i per controlar el rebrot. Però si us plau, extremem les precaucions”, ha advertit Torra, qui també ha recordat la importància de la higiene de mans, l’ús de mascareta i el distanciament social.

A més, s’han tancat les residències de gent gran. A les quatre de l’horabaixa es permetrà, amb control previ, entrar a la comarca als residents a qui la mesura ha sorprès fora de la zona. També podran sortir les persones que s’hi trobin circumstancialment però no hi tenguin residència. Després, només es podran creuar aquests controls per anar o tornar de la feina o per altres situacions de força major, com les sanitàries.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tot i l’augment de casos de Covid arreu d’Espanya, l’OMS assegura que es podrà evitar un segon confinament

Saragossa és la capital de província amb més incidència de la malaltia

Un mort i un ferit greu en un accident d’hidroavió entre Portugal i Espanya

Les primeres hipòtesis indiquen que l'accident s'hauria ocorregut mentre feia les maniobres per carregar aigua

Espanya ja és el país d’Europa occidental amb més contagis acumulats

Amb més de 314.000 casos, ha superat el Regne Unit

Accident d’un hidroavió en un incendi a Orense

Tant  l'112 Galícia com la Conselleria de Medi rural investiguen el succés