mallorca

Els repartidors a domicili es manifesten a Palma per protestar contra la ‘Llei Rider’

La nova norma afectaria a uns 250 treballadors de les Balears


Gairebé mig centenar de repartidors de menjar a domicili s’han manifestat a Palma, per protestar contra l’anomenada ‘Llei Rider’ que vol aprovar el Govern central de manera inminent. Una llei que vol fer assalariats els treballadors que ara mateix fan feina per compte propi per a plataformes com Glovo, Uber o Deliveroo.

En una marxa motoritzada, els treballadors han partit de la Plaça d’Espanya fins arribar a la Delegació del Govern de les Illes. Es queixen perquè volen continuar sent autònoms, per fer feina quan i on volen. Mercedes Echegaray, portaveu de Repartidores Unidos a Mallorca assegura que” les condicions laborals es veuran substancialment modificades i repercutirà amb una minva dels seus ingressos”.

Per tot plegat, demanen a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, que els escolti i tengui en compte les seves reivindicacions.  Reclamen que la norma no sigui un decret i es tramiti al Congrés per a poder introduir esmenes. La protesta s’ha fet de manera simultània a 12 ciutats espanyoles.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Felanitx abonarà 100.000 euros als concessionaris de platges pel baix rendiment turístic de l’estiu passat

A Santanyí, mentrestant, la contractació dels serveis de platges es modifica i serà només per un any en comptes de...

Acord entre l’Ajuntament de Palma i el govern central per definir el projecte urbanístic de Son Busquets

Amb aquesta col·laboració es garanteix la titularitat pública dels terrenys que albergaran un "nou model de barri innovador i sostenible",...

Truyol mostra “suport absolut” al projecte de tramvia de Palma

L'Ajuntament planteja la necessitat que, en un futur, el tramvia arribi a més barris per donar resposta al creixement demogràfic previst per d'aquí a uns anys

Son Espases recupera el 100% de la seva activitat ambulatòria i el 75% de la quirúrgica

L'estabilització d'ingressos ha permès a l'UCI tenir un respir de cara a l'estiu