X

Els semàfors de Marratxí ja tenen avisadors acústics per a invidents

Es tracta d'un total de 12 semàfors en els nuclis des Pont d’Inca, Sa Cabana i Es Pla de na Tesa

06/03/2024

Els semàfors de Marratxí ja tenen avisadors acústics per a invidents

Els semàfors de Marratxí ja compten amb avisadors acústics per invidents. Aquest dimecres matí s’ha realitzat l’última prova per posar-los en funcionament, de manera que les persones amb discapacitat visual podran creuar els passos de vianants amb més seguretat. Els usuaris tenen un dispositiu que possibilitat que s’accionin els semàfors des d’una aplicació del telèfon mòbil o bé des d’un dispositiu similar a un comandament a distància. Es tracta d’un total de 12 semàfors en els nuclis des Pont d’Inca, Sa Cabana i Es Pla de na Tesa, en els quals s’ha realitzat una inversió d’uns 12.000 € aproximadament.

Sergi Monserrat Rodríguez, usuari de l’ONCE i veí des Pont d’Inca que va traslladar la petició d’adaptar els semàfors de l’avinguda Antoni Maura, s’ha mostrat molt satisfet. ‘Em sembla súper bé que es posi en marxa en tot el municipi i no sols pel meu, sinó per a la resta d’afiliats. Per a mi suposa un pas bastant gran cap a la millora de l’accessibilitat per a persones com jo, que tenen baixa visió, i sobretot llevar-nos barreres psicològiques.’

Aquesta setmana també Palma ha instal·lat tres nous semàfors sonors a diferents carrers de Ciutat gràcies a una col·laboració entre l’Ajuntament i l’ONCE. Aquests són els situats al pas de vianants del carrer Caro a la cruïlla amb l’avinguda Argentina, el semàfor situat a l’avinguda Argentina amb l’encreuament del carrer Sant Magí, i el semàfor situat al carrer Aragó a la cruïlla amb el carrer Faust Morell i el carrer Gabriel Maura.

06/03/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris