societat

Els sindicats acusen Martí March de no consensuar les mesures de la desescalada

Per la seva banda, la Conselleria d'Educació recorda que les "mesures ja es varen anunciar el dimarts de la setmana passada al Parlament i que, posteriorment, es va fer una reunió divendres passat amb tota la comunitat educativa"


“Política de fets consumats”. D’aquesta manera qualifica l’STEI Intersindical les actuacions de la Conselleria d’Educació pel que fa al pla de desescalada dins l’àmbit educatiu. El sindicat majoritari de l’ensenyament públic lamenta haver- se d’assabentar de les mesures a través de les conferències de premsa del conseller March. Recorden que totes les qüestions que afecten les condicions laborals del professorat han de ser negociades en l’àmbit de les meses corresponents de l’ensenyament públic i concertat, la qual cosa no s’està produint.

L’Stei denuncia que el conseller March “ha parlat d’activitats presencials amb cita prèvia en horari de matí i horabaixa, de presencialitat de tots els docents a partir del 19 de juny amb la possibilitat de fer torns i d’ampliació de les tutories presencials individuals, entre altres mesures; qüestions que afecten les condicions laborals del professorat i que, per tant, han de ser negociades en els àmbits pertinents

“Decepció, desil·lusió i frustració davant la falta de negociació de la Conselleria d’Educació en la fase 3 del procés de desescalada” és la sensació del sindicat UGT. A més, consideren “temerari que s’anunciï amb un marge de 48 hores que el proper dilluns s’hagi de retornar a l’activitat per a la convocatòria de tutories presencials amb l’agreujant dels docents residents en una altra illa”.

El sindicat recorda que no s’ha fet ni una sola reunió per parlar del retorn a les aules aquest curs a la fase 3 de desescalada, ni per al pròxim curs, tret de la “macro” Comissió General de Planificació per al proper curs. Denuncien també que els docents desconeixen com es distribuiran els horaris i les plantilles, la presencialitat de tots els professionals, els torns, com es distribuirà la feina telemàtica i també la presencial, com es regularà el teletreball, etc.

“La Conselleria passa de les reunions informatives, que ja denunciàvem amb anterioritat, que ara ho coneguem pels mitjans de comunicació, sense la més mínima negociació, recordant-nos a temps passats que pareixien oblidats”

Anpe, UOB, Alternativa Sindicat Docent i CCOO també recorden que els aspectes laborals dels treballadors han de passar, per llei, per les meses sectorials.

Per la seva banda, la Conselleria d’Educació recorda que les “mesures ja es varen anunciar el dimarts de la setmana passada al Parlament. Posteriorment es va fer una reunió divendres passat amb tota la comunitat educativa”.


L’educació en la fase 3 a les Illes: tutories i reforç per a tots els nivells educatius
Els estudiants de les Illes demanen ajudes a l’habitatge i més flexibilitat per pagar les matrícules

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

10 anys de l’entrada en vigor de l’actual Llei d’Interrupció Volutària de l’Embaràs

Des de l'entrada en vigor de la llei, els avortaments a les Balears s'han reduït un 8%

Les zones d’acampada de Lluc gairebé plenes el primer cap de setmana de reobertura

N'han reduït l'aforament i augmentat les mesures de desinfecció

Cala Domingos Petit no obrirà aquest estiu

L'Ajuntament de Manacor no ha pogut retirar la posidònia que s'hi acumula des del temporal Glòria

Trànsit fluït de vehicles en el primer cap de setmana de juliol a Ses Covetes

Turistes i residents aprofiten les darreres hores de pàrquing gratuït