economia

El mercat de treball a les Illes en pandèmia: menys llocs de feina i més precaris

Les cambreres de pis asseguren que la càrrega de feina encara és més alta perquè els empresaris calculen a la baixa el personal necessari

El+mercat+de+treball+a+les+Illes+en+pand%C3%A8mia%3A+menys+llocs+de+feina+i+m%C3%A9s+precaris

El sindicats asseguren que hi ha menys llocs de feina i més precaris, i que les  pujades i baixades de les reserves turístiques afegeixen “incertesa i inestabilitat”. Per això CCOO demana als empresaris que no retornin els treballadors als ERTOS. El sindicat demana a les empreses que siguin “respectuoses amb la normativa laboral i ajustin les plantilles a les necessitats” i es posen a disposició dels treballadors per denunciar anònimament si s’incompleix.

Les cambreres de pis, per la seva banda, denuncien la situació dels treballadors eventuals, que duen, asseguren, dues temporades sense treballar. Asseguren, a més, que la càrrega de feina és més alta, per la desinfecció de les habitacions, i perquè els empresaris calculen a la baixa el personal necessari.

La CAEB prioritza la reconstrucció de llocs de feina per damunt de la negociació de les condicions de treball. Però en aquestes condicions socials i laborals, segons l’advocat laboralista Jaime Bueno, els treballadors estan sotmesos al que ofereixen les empreses i només en cas d’acomiadament decideixen demandar. L’obstacle és, llavors, l’endarreriment d’aquests processos davant la justícia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les Pitiüses han estat les illes més triades de les Balears pel turisme nacional

Segons Logitravel, Eivissa ha tingut un creixement del 14% i Formentera del 7%

Un 30% de locals de restauració han tancat des que va començar la pandèmia

Un d'aquests casos és el d'en Francisco que el dia 30 de novembre abaixarà la persiana del seu local

Algaida i Porreres uneixen forces per potenciar el petit comerç

Els dos municipis faran formacio perquè es millori la presència a internet i xarxes socials

Les claus sobre el projecte d’ampliació que vol fer AENA a l’aeroport de Palma

En el projecte final AENA elimina 8 posicions d'aparcament en remot, és a dir, sense finger, per compensar aquestes vuit...