X

Els sindicats reclamaran una pujada salarial “potent” en hostaleria

CCOO exigirà, a més, que els fixos discontinus puguin treballar més mesos a l'any

02/05/2024

Els sindicats reclamaran una pujada salarial “potent” en hostaleria

El sindicats UGT i CCOO reclamaran una pujada salarial “potent” del conveni de l’hostaleria que hauran de negociar el 2025 amb la patronal. A més, CCOO exigirà que els fixos discontinus puguin treballar més mesos a l’any. Són algunes de les reclamacions que ens deixa el Primer de Maig, en què els sindicats majoritaris pronostiquen que la temporada turística d’enguany serà de rècord. Però també adverteixen que estaran vigilants a l’hora de mesurar les càrregues de feina. Unes declaracions dels sindicats que arriben quan comença el mes de maig amb la incorporació dels fixos discontinus que encara no havien ocupat els seus llocs de feina.

La secretària general de la Federació de Serveis de Comissions, Sílvia Montejano, encara no pot detallar quin serà l’increment salarial que reclamaran a la patronal, perquè, segons diu, s’ha de veure el comportament de l’IPC i els beneficis empresarials. Tot i això, Montejano parla d’una pujada potent i de garantir més hores de feina als treballadors fixos discontinus.

Amb vista al 2025, el secretari general de la Federació de Serveis d’UGT, José García Relucio, reclamarà a la patronal que, a part de mesurar les càrregues de feines de les cambreres de pisos, també es facin aquests mesuratges al personal de cuina i sala dels hotels. I quan arribi el moment de la negociació del nou conveni, García Relucio afirma que UGT reclamarà un increment salarial a la patronal.

Aquestes són algunes de les reclamacions dels sindicats en el Dia Internacional del Treball, en què la reducció de la jornada laboral a les 37,5 hores setmanals va ser una de les principals reivindicacions. També reclamen una plena ocupació de qualitat i una regeneració de la vida política.

Notícies relacionades >

02/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris