X

Els tècnics municipals tornen al ‘beach club’ de Platja de Palma per descobrir si la terrassa esfondrada era legal

De moment, es coneix que la terrassa no està registrada en el cadastre municipal

27/05/2024

Els tècnics municipals tornen al ‘beach club’ de Platja de Palma per descobrir si la terrassa esfondrada era legal

Els tècnics de l’Ajuntament de Palma especialitzats en seguretat d’edificis han tornat avui dilluns al Medusa Beach Club de Platja de Palma per agafar mostres de les restes d’obra que s’analitzaran a un laboratori de materials de construcció. L’enfonsament va provocar quatre morts i va deixar més d’una quinzena de ferits. Els tècnics municipals acaben de reunir proves i documentació per elaborar el seu informe que ha d’esclarir si la terrassa que es va enfonsar dijous vespre complia amb la legalitat.

De moment, es coneix que la terrassa no està registrada en el cadastre municipal. Al registre públic només figura una planta baixa d’ús comercial i un soterrani vinculat a l’immoble del número 35 del carrer Cartago de Platja de Palma. En cap cas figura que l’edifici tengui la terrassa que es va esfondrar.

Els tècnics municipals de l’Ajuntament de Palma estan reunint proves i documentació per elaborar el seu informe que determinarà si el sobrepès i l’envelliment dels materials són les causes que produïren l’enfonsament de la terrassa de l’establiment. També tracten d’esbrinar si el local tenia tota la documentació en regla i si respectava la cabuda permesa.

Per ara, Cort ha avançat als hotelers de s’Arenal que l’origen podria tenir a veure amb les llicències de l’establiment, que havien estat denegades o, com a mínim, no es corresponien amb les activitats que s’hi duien a terme.

La Policia Científica i el grup d’Homicidis de la Policia Nacional també col·laboren amb la investigació per determinar si hi ha responsabilitat penal per part dels propietaris del Medusa Beach. De moment, la propietat, de l’empresari austríac Christian Arnsteiner, ha assegurat a IB3 Notícies que la terrassa no superava la cabuda màxima i que en aquell moment hi havia 15 persones.

Quina informació apareix al cadastre municipal?

Publica que l’immoble del número 35 del carrer Cartago de Platja de Palma té una planta baixa d’ús comercial i un soterrani, que és un aparcament. En cap cas figura que l’edifici tengui la terrassa que es va esfondrar.

Pel que fa a l’estat dels ferits, tots han evolucionat favorablement. En aquest moment, roman ingressat un home holandès de 30 anys a planta a la Clínica Juaneda. Té un traumatisme craneoencefàlic i el seu estat de salut evoluciona de manera favorable.

Notícies relacionades >

27/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT