X

Els trastorns alimentaris continuen en alça arran de la pandèmia: 96 casos nous enguany

Son Espases acull fins aquest dissabte el congrés de l'Associació Espanyola per l'Estudi de Trastorns de Conducta Alimentària

10/11/2022

Els trastorns alimentaris continuen en alça arran de la pandèmia: 96 casos nous enguany

Més joves i amb símptomes més greus. Aquest és el perfil que fan els experts en trastorns de la conducta alimentària després de dos anys de pandèmia. Son Espases acull des d’avui el congrés de l’Associació Espanyola per l’Estudi de Trastorns de Conducta Alimentària.

El confinament i la pandèmia han disparat els casos d’anorèxia, bulímia o d’afartar-se.  A les Illes, s’han detectat i tractat a l’Institut Balear de Salut Mental per la Infància i l’Adolescència, l’IBSMIA, 96 casos nous enguany. 49 d’ells, per la seva gravetat, han requerit un ingrés. Els especialistes pensen que el tancament del confinament els ha fet patir més desconnexió entre els seus iguals i això els ha provocat més soledat i més símptomes depressius. Estar tant de temps connectats a les xarxes tampoc no ha ajudat.

Marta Bedmar, Psiquiatra a l’IBSMIA, explica que el fet d’estar tant de temps connectat a les xarxes socials, que tenen un gran component visual, reforcen la idea que la imatge corporal és el més impotant i un ideal de bellesa erroni, perquè els usuaris utilitzin filtres.

Maria Carrera, psicòloga clínica i presidenta del congrés, explica que tot això empeny a un model de cos “no assolible” i que mentre això hi sigui continuarà havent trastorns d’alimentació.

Els professionals sanitaris que acompanyen les persones amb trastorns de la conducta alimentària creuen que per poder arribar als més joves s’ha de ser als espais dels joves.

Beatriz Martínez, Psiquiatra de l’Hospital Universitari del Niño Jesús, diu que sinó “entre ells només fan que alimentar el monstre” i considera que és feina dels professionals del sector el fet de crear contingut “saludable” per a aquests joves a les xarxes socials.


La cara B de les xarxes socials: frustració i trastorns alimentaris
“L’onada de la salut mental infantil continua creixent”

10/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT