X

Tota activitat laboral a l’aire lliure es veurà restringida en episodis de calor extrema

L'objectiu d'aquesta mesura, que s'ha publicat aquest divendres al Butlletí Oficial de l'Estat, és protegir els treballadors dels cops de calor

12/05/2023

Tota activitat laboral a l’aire lliure es veurà restringida en episodis de calor extrema

Cristina Tomás

Els treballadors de Balears no podran fer feina, a l’aire lliure, quan hi hagi episodis de calor extrema. Ho va aprovar ahir el Consell de Ministres. Segons l’Executiu, l’objectiu d’aquesta mesura, que s’ha publicat avui al Butlletí Oficial de l’Estat, és protegir els treballadors de cops de calor quan la temperatura sigui perillosament alta.

Quan el termòmetre, a les illes, marqui 39 graus, i l’Agència Estatal de Meteorologia decreti avís taronja o vermell per alta temperatura… no es podrà fer feina a l’aire lliure. El Consell de Ministres ha aprovat aquest dijous canvis legislatius en el reglament de riscos laborals per prohibir treballar a l’exterior quan hi hagi episodis de calor extrema. El decret afectarà tot tipus d’activitats.

Una situació, que només es donarà si no es pot garantir la protecció dels treballadors amb altres mesures de prevenció. L’objectiu d’aquesta llei, que inclourà reduccions de jornada i canvis en els horaris, és evitar cops de calor. Alguns sectors, com la neteja viària a Menorca, ja fa anys que apliquen mesures per protegir els treballadors.

Els episodis de calor extrema són, cada vegada, més freqüents. L’any passat, les Balears van estar 22 dies en onada de calor. La més llarga, es va donar durant el mes d’agost, amb 15 dies seguits, superant els 36 graus.

Notícies relacionades >

12/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris