economia

Els treballadors de Globalia temen acomiadaments després dels ERTO

Dels 1.500 empleats de la seu a Llucmajor, apenes 100 continuen en els dos edificis que queden oberts


L’Estat continua analitzant el pla de viabilitat d’Air Europa abans de decidir si li concedeix els 400 milions d’euros d’ajudes públiques que ha demanat l’aerolínia, molt afectada per la crisi de la Covid i en ple procés de venda a Iberia.

Mentrestant, els treballadors temen acomiadaments no només a Air Europa, sinó a tot el grup Globalia, que ha estat un dels majors creadors de feina a totes les Balears.

A la seu central de Globalia al polígon de Llucmajor, dos dels quatre edificis del grup estan tancats. Aquí feien feina, fins al març, uns 1.500 treballadors. Ara són un centenar, segons fonts sindicals, ja que la direcció no ofereix xifres. La resta de la plantilla de les diverses empreses està en ERTO o fent teletreball.

“Entre els treballadors hi ha molta inquietud, preocupació i desconcert”, explica Gloria Souto, presidenta del comitè d’empresa de Globalia Handling, una empresa de serveis aeroportuaris que depèn, en gran part, d’Air Europa. L’edifici on treballaven el van tancar a final de setembre. “D’un dia per l’altre, ens van dir que ens anàvem a casa a fer teletreball”, afegeix Souto.

Gran part de la plantilla, en ERTO o fent teletreball

Segons les dades del comitè, un 83% dels treballadors de Globalia Handling està en ERTO total o parcial.  afegeix Gloria Souto.

A Air Europa, el 100% dels treballadors estan en ERTO. Els sindicats consultats per IB3 Notícies lamenten que l’empresa no els doni informació sobre la situació econòmica de la companyia ni sobre la venda de l’aerolínia a Iberia.

La crisi del sector turístic afecta també les agències de viatges del grup: en aquests moments a Mallorca només hi ha dues agències d’Halcón Viajes obertes, d’un total de 20. La resta es troben provisionalment tancades i la majoria del personal en ERTO. Globalia ha declinat fer declaracions.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Fòrum de la Societat Civil reclama l’elaboració d’un pla rector de transició de model econòmic

Demanen també la creació d'una oficina de planificació estratègica

L’Associació Moda Mallorca critica que l’IB-Salut continuï comprant material sanitari a països com la Xina

Tot i ajustar els preus i millorar la qualitat, diuen, encara no han pogut vendre els seus productes a l'administració

El projecte del nou edifici de Mercat Nou de Vila continua bloquejat

La reforma es va començar a plantejar fa més de 20 anys i implica la construcció d'un nou edifici.

La covid genera pèrdues de 70 milions d’euros en el sector turístic de Capdepera

Per atraure visitants a Mallorca, el Consell iniciarà una campanya de promoció turística que potenciarà les fortaleses individuals de cada...