X

Els treballadors de poda de Palma, decebuts perquè ni Cort ni el Govern han intercedit per ells

S'han concentrat davant la seu de l'empresa concessionària del servei en la primera jornada de vaga indefinida per reclamar millores laborals

20/03/2023

Els treballadors de poda de Palma, decebuts perquè ni Cort ni el Govern han intercedit per ells

Juanjo Suñer

Els treballadors del servei – externalitzat- de poda de l’Ajuntament de Palma han començat amb una concentració davant la seu de l’empresa adjudicatària al polígon palmesà de Son Castelló, la vaga indefinida amb què reclamen, entre d’altres, el pagament del plus de perillositat per dies sencers.

Això, “d’acord amb l’establert al conveni col·lectiu de jardineria”, i no per la meitat de la jornada, com estan cobrant ara, ha declarat entre la trentena d’arboricultors concentrats el responsable d’acció sindical de Comissions Obreres, Vicens Moll. Això és, 285 euros de mitjana de compensació actualitzada, així com els retards de l’any passat, equivalents a 2.324 euros, segons la font laboral. Igualment, es demana un increment de remuneració equivalent a 50 €/mes per categories laborals com defineix la norma del sector, el que suposaria un cobrament meritat de 850 euros.

“Després de no arribar a un acord al Tamib, esperàvem que aquest cap de setmana ens cridaria la Conselleria de Treball [Direcció General de Treball] i l’Ajuntament de Palma, que és el responsable del servei, per intervenir en el conflicte, però no ens han cridat, la primera vegada que passa en vuit anys de govern progressista a la ciutat”, ha informat Moll, que ha reportat 52 professionals sumats a l’aturada.

La concentració d’avui es repetirà dia 30 a Cort, aprofitant que hi ha ple municipal.

Serveis mínims

S’ha decretat el servei mínim per garantir la seguretat dels vianants i conductors, de manera que, entre d’altres, es podaran els arbres que interfereixin amb els carrils bici i carrers i que tapin senyalització viària. També es faran els tractaments fitosanitaris adients, es regarà i hi haurà un equip de guàrdia tot el dia.

20/03/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris