economia

Els treballadors del Banc de Sabadell: “L’ERO pretén acomiadar el 18% de la plantilla a les Illes”

Avui es tornen a concentrar en protesta per l'actitud del banc a 10 dies de finalitzar les negociacions


Els treballadors del Banc de Sabadell denuncien que a 10 dies de finalitzar les negociacions de l’Expedient de Regulació d’Ocupació plantejat, l’entitat no ha recollit cap de les propostes dels sindicats. Avui a les 12 del migdia a Palma, Eivissa i altres capitals de província, s’ha convocat una nova concentració en protesta per l’actitud de la direcció. Consideren que la darrera proposta de rebaixar en 206 persones l’ERO fins als 1.730 acomiadaments és ridícula.

Les xifres a Balears

D’una plantilla de 300 persones, el nombre d’acomiadaments a les Illes es calcula en unes 50 persones que representaria el 18% dels treballadors. David Sotelo, delegat de CCOO al Banc de Sabadell, recorda, però que “des de principis d’any ja s’han prejubilat a les Illes unes 35 persones i per tant la disminució real de personal arribaria al 25% a l’arxipèlag. En nombre d’oficines, de les 40 que hi ha a les Illes, tancarien unes 13”.

Les línies vermelles sindicals

CCOO, UGT i els altres sindicats de la mesa de negociació reclamen que tots els treballadors, sense limitacions territorials, es puguin adherir de manera voluntària a l’ERO i eliminar les limitacions d’antiguitat, edat i funcions que ha fixat l’empresa i que els sindicats consideren arbitràries. També exigeixen reduir dràsticament el nombre de treballadors afectats i recorden que en l’àmbit nacional s’han produït 1.800 baixes durant enguany.

La darrera proposta del banc

La direcció del banc en la seva darrera proposta d’ahir ha oferit poder incloure al personal comercial dins l’ERO. També posar un nombre màxim de 50 persones en alguns territoris de treballadors entre 50 i 55 anys que es puguin adherir a l’expedient. A més, ha millorat les condicions de les prejubilacions, però els sindicats ho consideren insuficient.

S’acaba el termini per negociar

El 15 d’octubre finalitza el termini per negociar l’ERO. CCOO afirma que no presentarà una oferta per escrit fins que la xifra d’afectats no baixi a uns mínims.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Biel Taberner Servera 06/10/2021

    Anau a queixarvos al caixer aitomatic,

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Les Balears entre les destinacions preferides pel turista estranger

Les pernoctacions en hotels es van triplicar al setembre respecte al mateix mes de l'any passat

UGT demana un canvi de model de la gestió dels fems

A Mallorca 32 empreses diferents s'encarreguen de la recollida de residus sòlids urbans

La construcció, motor de la reactivació econòmica a Menorca

Les obres de reforma són, ara per ara, les més sol·licitades, en part per l'estirada de l'encant que brinden els centres històrics

Una de cada deu empreses de les Illes ha comès frau amb els ERTO

A les Balears s'han imposat prop d'un milió d'euros en sancions segons el Ministeri de Treball. Comissions Obreres creu que...