X

Vaga del metall: els treballadors tallen l’entrada per Gran Via Asima al polígon de Son Castelló de Palma

Fan la primera de les jornades de vaga previstes per no haver arribat a una entesa amb la patronal per l'increment de salaris

16/05/2023

Vaga del metall: els treballadors tallen l’entrada per Gran Via Asima al polígon de Son Castelló de Palma

Treballadors del sector del metall a la rotonda d'accés a Gran Via Asima per la carretera de Bunyola. / JOAN SITGES

Redacció

D’acord amb l’anunciat i després de no arribar ahir a una entesa sobre l’increment salarial al TAMIB, els treballadors del multidisciplinari sector del metall han començat al polígon de Son Castelló de Palma les protestes a la via pública amb motiu de la vaga indefinida des d’avui. Ho han fet tallant el trànsit a la rotonda d’accés a Gran Via Asima per la carretera de Bunyola entre les set i quart i les set i mitja del matí. Posteriorment, després de la mediació de la Policia Nacional, que té una comissaria just en aquest lloc, han començat a marxar via avall cap a l’interior de la zona industrial. La sala de Control del Trànsit del Consell de Mallorca, ha informat que, per mor d’aquesta incidència, la retenció habitual a l’autopista d’Inca en sentit Palma ha crescut gairebé 4 km fins a arribar a la sortida dels Caülls.

Tot i que les forces de l’ordre han intentat que no continuassin entorpint el pas de vehicles, la disrupció circulatòria s’ha mantingut. En acabar el trànsit per aquest carrer principal, han agafat el Camí dels Reis en sentit cap a la rotonda de la carretera de Sóller on s’han tornat a concentrar davant les instal·lacions de la ITV, el personal de les quals, està inclòs en el conveni que es reclama revisar a l’alça. Hi ha prevista una segona concentració davant Torre Asima a les 12 del migdia si no s’arriba a un acord en la nova reunió prevista per avui dematí amb la patronal.

Durant el dia, els sindicats han informat que també hi haurà piquets informatius i concentracions a Menorca i les Pitiüses. A més, es preveuen concentracions per demà al polígon de Can Valero; per dijous, en el polígon de Marratxí, i el dissabte, de les 10 a les 12 h a la terminal de sortides de l’aeroport de Palma.

En declaracions a l’Informatiu Matí d’IB3 Ràdio, el representant del sector a UGT, Roberto Serrano ha criticat la part empresarial per negar-se a l’increment de sous reclamat i ha declarat que ahir capvespre “oferiren el 10% de pujada en tres anys quan el matí havien ofert el 12%”. Així mateix, ha denunciat que els empresaris no facin part directament de la negociació i la seva posició es conegui per intermediaris.

Les empreses i els sindicats convocants -CCOO, UGT i USO- no han arribat a un acord en la reunió d’ahir horabaixa i, per això, uns 40.000 treballadors del sector estan cridats a fer quatre dies d’aturada per reclamar millores salarials al seu conveni col·lectiu.

Els sindicats han confirmat que, a part de no haver arribat a cap acord amb la patronal, la proposta d’aquest horabaixa ha estat “pitjor” que la primera presentada el matí, per la qual cosa continuen amb la convocatòria de vaga prevista. “Hem tallat el diàleg”, han insistit les organitzacions sindicals, les quals reclamen una pujada salarial del 7% per als pròxims tres anys.

El del metall és un sector que aglutina llanterners, electricistes, treballadors de l’alumini, de l’ITV i concessionaris de cotxes, entre d’altres. Segons el portaveu sindical, el 80% de la gent que treballa als polígons, hi pertany.

16/05/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. jorge 16/05/2023

    aglutina a tantes activitats perque sempre ha estat el conveni mes precari sobre tot aqui en balears, i tothom apunta al mes barato.La prova es que des del 2006 no havia cap pujada ni cap cambi i a sobra la patrona venen en plan chulesco.si hi ha vaga el culpables son la patronal que pretenen que conuim cobran el mateix que fa deset anys,ya pasa de intolerable a tomadura de pel.