X

Els treballadors del SFM adverteixen que el servei està saturat arran de la gratuïtat en el transport

Ricardo Mas, president del comitè: "Treballar amb pressió i fent hores extres pot suposar un perill per als usuaris que nosaltres no volem assumir"

30/11/2022

Els treballadors del SFM adverteixen que el servei està saturat arran de la gratuïtat en el transport

Els treballadors de Serveis Ferroviaris de Mallorca es queixen que, des que el tren és gratuït, han augmentat molt els usuaris, però són el mateix nombre de treballadors per atendre la demanda. En aquesta mateixa línia, l’associació d’Usuaris del Tren diu que la saturació ha fet que molts usuaris habituals desisteixin del transport públic.

L’augment massiu d’usuaris del tren a causa de la gratuïtat del servei posa al límit la capacitat de feina dels treballadors de Serveis Ferroviaris: “Treballar amb pressió i fent hores extres pot suposar un perill per als usuaris que nosaltres no volem assumir”, diu el president del comitè de SFM, Ricardo Mas.

Entre setmana, surten trens cada 10 minuts per transportar tots els passatgers, però els cap de setmana les freqüències encara són dues cada hora. Això causa massificacions als vagons. Denuncien, a més, que en 15 dies caduquen les places pressupostades per augmentar el personal que els va prometre el Govern.

L’Associació d’Usuaris del Tren fa costat als treballadors. Diuen que hi ha d’haver més personal i el doble de màquines per transportar els usuaris. Així mateix, afirmen que el servei precari degrada el transport públic. De fet, han notat que molts usuaris habituals han deixat d’emprar el tren perquè és un servei que no dona l’abast.

30/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris