X

Els Tres Tocs tornen a sonar per segon any consecutiu a la catedral de Menorca per celebrar-ne la Diada

Es commemora l'entrada de les tropes del rei Alfons el Liberal a Ciutadella, que va ser el dia de Sant Antoni de l'any 1287

17/01/2022

Els Tres Tocs tornen a sonar per segon any consecutiu a la catedral de Menorca per celebrar-ne la Diada

Acompanyada per la Banda de Música, amb la imatge de Sant Antoni com a protagonista i amb tres regidores dalt cavall per primera vegada, la processó ha sortit puntual després de la missa solemne, la darrera presidida pel bisbe Francesc Conesa. Els Tres Tocs s’han pogut sentir, per segon any consecutiu, des de l’interior de la Catedral i no a la plaça Alfons Tercer on tradicionalment sempre s’ha commemorat l’entrada de les tropes ‘del Liberal’ a la ciutat emmurallada. I més d’un s’ha sentit nostàlgic.

Avui a Ciutadella, tampoc s’ha celebrat la tradicional rifa del porc que es sortejarà a porta tancada aquest divendres. Però si alguna cosa s’ha trobat a faltar són els dàtils i les taronges. La plaça de l’hospital, que sempre acull aquest popular mercat, avui era completament buida i en silenci.

Una imatge que contrasta amb l’ambient festiu i familiar que s’ha viscut a la fira que enguany sí, ha pogut tornar al carrer. Tot i que a Ciutadella també s’han suspès, la majoria de pobles del Llevant de l’illa han recuperat les beneïdes dels animals que, després d’un any sense, han tornat a il·lusionar petits i grans.

17/01/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT