societat

Emergències als ajuntaments costaners de les Illes: “El bany no està permès fins a la fase 3”

Alguns municipis tenen certs dubtes en l'aplicació pràctica de les primeres mesures d'alleujament del confinament

Imatge de la platja d'Illetes de Formenera ahir mateix. /EFE-Sergio Cañizares.PDF: La carta d’Emergències enviada als ajuntaments costaners de les Illes

Emergències ha enviat una carta als ajuntaments costaners de les Illes Balears després de comprovar aquest cap de setmana que alguns municipis tenen certs dubtes en l’aplicació pràctica de les primeres mesures d’alleujament del confinament. Sobretot, pel que fa a les zones i bany i a la pràctica d’esport.

Sobre el bany, Emergències recorda que tant en la Fase 0 (en el cas de Mallorca, Menorca i Eivissa) com en la 1 (Formentera) encara no està permès el bany a les platges. Per ara, i seguint els criteris de l’Estat, quan estiguem a la Fase 3 es quan es podran utilitzar les platges de manera ordinària, amb, això sí, tot un seguit de mesures de seguretat i prevenció. Aquesta fase inicialment està prevista per a Mallorca, Menorca, Eivissa serà el 8 de juny i per a Formentera el dia 1 de juny (tot això si es mantenen les bones dades i no s’ajorna per part de l’Estat l’inici de cada fase). Els esportistes que practiquin l’activitat dins de l’aigua han d’anar senyalitzats i la platja s’ha de trobar abalisada convenientment.

Sobre els usos de les platges. El fet que la població infantil pugui anar a la platja es tracta d’una mesura d’alleujament del confinament. Els hi està permés passejar però no fer l’ús ordinari de la platja. El manual de bones pràctiques en les sortides de la població infantil durant l’estat d’alarma publicat pel Ministeri de Sanitat permet que els infants puguin jugar i fer exercici, sempre respectant les condicions de distància inerpersonal amb tercers. Podran sortir amb les seves pròpies joguines i la persona adulta responsable haurà de mantenir-se a una distància pròxima dels menors i les seves joguines per a poder tenir control de la situació. Amb això, explica Emergències, els nins poden jugar a la platja però interpretat en sentit dinàmi moviment.

Sobre les activitats nàutiques autoritzades. En la fase 0 no es podrà navegar per oci, tret que es faci esportivament i de manera individual (esport no professional i federat), com una activitat física. Això suposarà que es pugui navegar en determinades embarcacions de vela com a pràctica d’esport. Ha de tenir-se en compte que qui dugui a terme a aquesta activitat ha de residir en el mateix municipi on es trobi l’embarcació i i la navegació també està subjecta a limitacions geogràfiques. Des d’aquesta fase 0 també es poden fer les visites per part dels propietaris a les seves embarcacions per a les comprovacions de seguretat i manteniment sempre que l’embarcació es trobi en el mateix terme municipal en què resideix el propietari. Només podrà accedir una persona a l’embarcacació per a aquestes activitats, amb els  protocols establerts pels ports esportius.


Tota la informació sobre el coronavirus

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. PERE CORTADA 05/05/2020

    Diuen que els decrets ho prohibeixen, però no donen cap raó del perquè no es pot banyar-se.

Cercador |


més contingut relacionat

L’ajuntament de Palma vol ampliar la xarxa d’horts urbans amb 100 parcel·les més

Pedro Puertas, el propietari més veterà, ens explica la seva experiència

Els 193 migrants arribats a Balears quedaran un màxim de 72 hores a un espai del quarter de Son Tous

No els poden retornar a Algèria perquè la frontera continua tancada

Carme Ruscalleda: “L’oliaigua és un monument culinari”

La xef catalana ha clausurat la fira Arrels posant en valor l'herència gastronòmica de cada regió

Armengol envia un missatge “d’ànim” per als veïnats de La Palma

La presidenta del Govern demana que tenguin molta prudència