X

Emergències gestiona una setantena d’incidències ocasionades per la DANA

La majoria de les actuacions han estat per inundacions en la via pública i també a edificis i establiments, caiguda d'arbres i semàfors avariats, entre d'altres

20/09/2023

Emergències gestiona una setantena d’incidències ocasionades per la DANA

Emergències 112 ha gestionat des d’anit passada i fins a primera hora d’aquest dimecres a les Balears un total de 74 incidents ocasionats per la DANA, que ha descarregat arreu de l’arxipèlag balear. En concret, s’han gestionat 69 incidents a Mallorca, dels quals 41 han estat a Palma, 16 a Calvià, 3 a Puigpunyent, 2 a Marratxí, 2 a Llucmajor i 1 a Bunyola, Sencelles, Deià, Selva i Manacor. A Formentera, han acudit a 2 emergències i 3, a Ciutadella.

La majoria de les actuacions han estat per inundacions en la via pública (21), inundacions a la calçada (12), inundacions a edificis i establiments (10), caiguda d’arbres (8) i semàfors avariats (5), entre d’altres. Així mateix, Mallorca és l’illa on aquesta tempesta ha deixat més incidències; això sí, cap de greu.

La pluja acumulada durant les darreres 24 hores al nord de Palma i al Secar de la Real ha batut rècords, amb 99 i 119 litres per metre quadrat, respectivament. Això ha fet que, aquest dimecres matí, molts camins i finques particulars s’hagin despertat totalment negats. Els serveis d’emergències, com els Bombers de Palma, han tengut molta feina, però cap per una incidència considerada greu.

Les fortes pluges, com ja és costum, han tornat a causar vessaments d’aigües mixtes a la mar, que han obligat a tancar al bany les platges de Ciutat Jardí, Can Pere Antoni, Portitxol, Cala Estància i Cala Major. A part de Palma, l’altre municipi on més incidències s’han enregistrat és Calvià. Avui matí, les carreteres continuaven completament negades i, fins i tot, alguna, com la incorporació número 14 a l’autovia d’Andratx, ha quedat tancada fins ben entrat el matí.

Després de mesos, els torrents, tornen a anar carregats. Estan arrossegant tota la brutor acumulada al seu cabal durant aquest temps. Entre els residus acumulats, s’hi ha trobat una moto a la desembocadura del torrent de na Bàrbara, al Portitxol.

20/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris