economia

Empresaris turístics reclamen al Govern una millor estratègia comunicativa

Treballen enguany, no per tenir beneficis, sinó per reduir les pèrdues el màxim possible

Empresaris+tur%C3%ADstics+reclamen+al+Govern+una+millor+estrat%C3%A8gia+comunicativa

Empresaris turístics de les Illes reclamen al Govern una millor estratègia comunicativa als mercats emissors per tal de reconduir la temporada.

En un hotel mallorquí de petites dimensions treballen enguany, no per tenir beneficis, sinó per reduir les pèrdues el màxim possible. Pertany a l’Associació de Petits i Mitjans Hotels de Mallorca, de PIMEM, que ha reclamat al Govern balear una estratègia comunicativa perquè els mercats emissors recuperin la confiança en la destinació.

Han afirmat que l’administració ha de combatre els dubtes i la desinformació que ha arribat a l’estranger. Joan Manel Ordinas, president de l’Associació de Petits i Mitjans Hotels de Mallorca, ha defensat enviar un missatge de tranquil·litat als mercats emissors i fer com a les Canàries, que “ha subscrit una assegurança molt important” per si de cas qualque turista es contagia de coronavirus. Això ajudaria a pal·liar les pèrdues, que Exceltur calcula en 13.000 milions d’euros en el sector turístic a les Balears.

Els sindicats es mostren preocupats per les conseqüències sobre els treballadors, molts d’ells actualment en ERTOs. Segons la secretària general de la Federació de Serveis de Comissions Obreres, Sílvia Montejano, ha explicat que moltes empreses es plantegen tancar els establiments, la qual cosa “derivarà en un problema d’ocupació donat que els treballadors i treballadores tornaran una altra vegada als ERTOs”.

José García, secretari d’Acció Sindical de la Federació de Serveis d’UGT, per part seva, s’ha mostrat preocupat perquè “durant el temps que duri l’ERTO els treballadors estan perdent al voltant del cinquanta per cent dels seus ingressos”. Els empresaris turístics posen d’exemple les Canàries, que ha llançat missatges constants sobre la seguretat d’aquell arxipèlag.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les vendes de la DO formatge Maó-Menorca moderen la caiguda gràcies al turisme nacional: del 70 al 23%

Els establiments adreçats al consumidor local agafen la davantera: les vendes de la Cooperativa San Crispín creixen un 40%

La Policia d’Eivissa interposa posa quatre denúncies a establiments que continuaven oberts fora d’horari

La Policia Local de Sant Antoni no ha posat cap denúncia encara a la zona restringida del municipi

Una ecoregió de consum sostenible i autosuficient a la Serra de Tramuntana

Cerquen crear sinergies, perquè els diferents sectors es beneficiïn dels productes i s'abasteixin entre ells

Un aparthotel allarga temporada fins a finals d’octubre després d’assolir un 70% d’ocupació

El 95 per cent dels clients han estat turistes de la resta de l'estat i bona part han fet reserves...