economia

Empresaris turístics reclamen al Govern una millor estratègia comunicativa

Treballen enguany, no per tenir beneficis, sinó per reduir les pèrdues el màxim possible

Empresaris+tur%C3%ADstics+reclamen+al+Govern+una+millor+estrat%C3%A8gia+comunicativa

Empresaris turístics de les Illes reclamen al Govern una millor estratègia comunicativa als mercats emissors per tal de reconduir la temporada.

En un hotel mallorquí de petites dimensions treballen enguany, no per tenir beneficis, sinó per reduir les pèrdues el màxim possible. Pertany a l’Associació de Petits i Mitjans Hotels de Mallorca, de PIMEM, que ha reclamat al Govern balear una estratègia comunicativa perquè els mercats emissors recuperin la confiança en la destinació.

Han afirmat que l’administració ha de combatre els dubtes i la desinformació que ha arribat a l’estranger. Joan Manel Ordinas, president de l’Associació de Petits i Mitjans Hotels de Mallorca, ha defensat enviar un missatge de tranquil·litat als mercats emissors i fer com a les Canàries, que “ha subscrit una assegurança molt important” per si de cas qualque turista es contagia de coronavirus. Això ajudaria a pal·liar les pèrdues, que Exceltur calcula en 13.000 milions d’euros en el sector turístic a les Balears.

Els sindicats es mostren preocupats per les conseqüències sobre els treballadors, molts d’ells actualment en ERTOs. Segons la secretària general de la Federació de Serveis de Comissions Obreres, Sílvia Montejano, ha explicat que moltes empreses es plantegen tancar els establiments, la qual cosa “derivarà en un problema d’ocupació donat que els treballadors i treballadores tornaran una altra vegada als ERTOs”.

José García, secretari d’Acció Sindical de la Federació de Serveis d’UGT, per part seva, s’ha mostrat preocupat perquè “durant el temps que duri l’ERTO els treballadors estan perdent al voltant del cinquanta per cent dels seus ingressos”. Els empresaris turístics posen d’exemple les Canàries, que ha llançat missatges constants sobre la seguretat d’aquell arxipèlag.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

BBVA detecta que la despesa turística a Balears ja és el 70% de juny de 2019

La despesa dels turistes a les Balears suposa ja el 70% de la que se sumava el mateix mes de...

Menorca recupera la major part de locals d’oci nocturn

A Maó, molts dels establiments van suspendre el permís que tenien per convertir-se en bars i restaurants i poder obrir i tenir terrasses a mesura que avançava la desescalada. Ara,...

La llum arriba avui al seu tercer preu més car de la història

Per trams horaris, el preu més alt per al dimecres serà de 105,51 euros/MWh en el tram de 20 a...

El sector tèxtil perd un 15% de les empreses en tres anys

Mallorca és aquests dies l'epicentre d'aquest sector, amb la trobada mundial Xtant