política

La segona jornada del Debat de Política General del Govern de les Illes Balears


Aquest dimecres, a partir de les 09.00h, es repren el debat de política general amb els portaveus dels vuit grups per aquest ordre: PP, Unides Podem, Ciutadans, MÉS per Mallorca, Vox, El Pi, el grup mixt (Més per Menorca i GxF) i el PSIB-PSOE. Cadascún disposarà de 30 minuts i d’una rèplica de 10 minuts.

La intervenció de la presidenta del Govern, Francina Armengol, per contestar a cada grup parlamentari, previsiblement de manera individual, tendrà una limitació de temps màxima de 20 minuts més 10 minuts de contrarèplica per tancar el debat.

Ahir presidenta de les Illes Balears va arrancar el segon debat de política general del Govern de les Illes d’aquesta X legislatura al Parlament afirmant que “el virus no tornarà a marcar mai més el ritme d’aquesta societat”. El primer que va fer la Cambra va ser mig minut de silenci en memoria de totes les víctimes de la pandèmia en aquesta comunitat, 934 persones. Aquest és el cinquè debat que afronta Armengol com a presidenta i el segon d’ençà que estam en pandèmia. Precisament, la crisi sanitària és un dels eixos sobre els quals la presidenta ret comptes per la seva gestió, tot i que bona part del seu discurs se centra en la recuperació econòmica. En concret, va anunciar cinc grans fronts d’acció: millora dels serveis públics, fer front al repte demogràfic, adaptació al canvi climàtic, diversificar i modernitzar l’economia i reduir les desigualtats socials.


Les claus del discurs de Francina Armengol

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

MÉS per Mallorca abandona la sala de plens del parlament durant la interveció de VOX

Els diputats han col·locat cartells de "silenciam el feixisme"

El Parlament demana instal·lar cartells sobre el dret a utilitzar el català i el castellà a aeroports i comisaries

Es tracta d'un dels punts d'una moció, presentada pel Grup Mixt-MÉS per Menorca, que ha estat debatuda i aprovada parcialment...

Armengol es compromet a tancar aquest dijous l’acord amb l’Estat pel factor d’insularitat

La presidenta del Govern, Francina Armengol, es reunirà amb la Ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per tancar "tant la fórmula...

El conseller Mir atribueix a la massificació de Menorca l’allau d’embarcacions mal fondejades

Fins a un 40% de les embarcacions inspeccionades aquest estiu han hagut de moure's