X

Les entitats proteccionistes rebutgen la darrera proposta per reduir el nou parc solar de Son Salomó

No accepten que les plaques ocupin més de 70 hectàrees, que el promotor veu insuficients per garantir els 50 MW de potència

09/01/2020

Les entitats proteccionistes rebutgen la darrera proposta per reduir el nou parc solar de Son Salomó

Les entitats proteccionistes amenacen de trencar les negociacions amb els promotors del parc solar de Son Salomó 2. La trobada secreta mantinguda aquest dimecres a Ciutadella, i destapada per IB3, no ha servit per acostar posicions i a hores d’ara l’acord sembla impossible. De fet, La Martí i Bella, els Amics de Punta Nati i Líthica han convocat per aquest divendres migdia una compareixença pública per exposar els motius de l’enfrontament. Les tres entitats defensen que el nou parc redueixi la seva superfície per sota de les 70 hectàrees, un espai del tot insuficient per garantir els 50 megavats de potència previstos, segons el promotor.

La mediació i pressió del Consell de Menorca tampoc ha estat suficient per desbloquejar la situació. Per això el conseller de Patrimoni, Miquel Àngel Maria, reclama ‘flexibilitat, transigència i generositat’ per poder assolir un acord.

A hores d’ara, les entitats proteccionistes mantindrien els tres contenciosos per mirar d’aturar la instal·lació de plaques solars a Punta Nati, al nord de Ciutadella. No obstant, els promotors asseguren que com a molt s’endarreriran les obres, però que en cap cas impediran la seva execució. Mantenen que tenen tots els permisos i llicències per a omplir de plaques més de 100 hectàrees i que han negociat un acord i una reducció amb l’únic objectiu d’aconseguir un consens per bona voluntat.

09/01/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT