Un mort i vuit ferits en un xoc entre un autobús del TIB i un cotxe a Portocolom
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí

Les construccions afectades són 1.600, d'elles 1.548 estan destruïdes i 86 ho estan parcialment
Aquest dimarts es compleix un mes de l’erupció del volcà de “Cumbre Vieja” , a l’illa canària de la Palma, . L’erupció que ha provocat importants danys materials en habitatges i camps de cultiu, encara que no hi ha víctimes. El calcula que el nombre de d’hectarees afectades supera les 760.
Cronologia de l’erupció:
19 set.- Entra en erupció el volcà de Cumbre v¡Vieja, en el municipi del Paso, després d’una fase preeruptiva i després d’un procés sísmic de més de 25.000 petits terratrèmols. L’erupció es produeix a les 15.12 hores (hora canària).
– S’activa la situació d’emergència nivell 2 (semàfor vermell) en aplicació del Pla per Risc Volcànic en els municipis de Tazacorte, El Paso, Fuencaliente, Villa de Mazo i Los Llanos de Aridane.
– No hi ha víctimes ni danys personals; són evacuades més de 5.000 persones i afecta a un centenar d’habitatges.
– El president del Govern, Pedro Sánchez viatja a Canàries i garanteix “el compromís total, absolut i rotund” amb la reconstrucció.
21 set.- L’Institut Vulvanològic de Canàries informa que el volcà experimenta una fase més explosiva.
23 set.- Els reis Felipe i Letizia, acompanyats del president del Govern, viatgen a la Palma per donar suport als afectats pel volcà.
24 set.- El volcà presenta una nova boca eruptiva i major explosivitat. Són evaquades 350 persones de tres localitats: Tajuya, Tacande de Abajo i Tacande de Arriba.
26 set.- La lava del volcà entra de nou en el nucli de Todoque, un dels més afectats, i arrasa el campanar de l’església.
28 set.- Passades les onze de la nit (hora canària) la lava del volcà arriba a la mar, en una zona de penya-segats en la costa de Tazacorte i crea un enorme delta de 500 metres d’ample.
1 oct.- S’obren dues boques noves en el volcà fora del con principal i d’elles ragen sengles rius de lava.
3 oct.- Tercera visita del president Sánchez a la Palma en la qual anuncia un pla d’ajudes de 200 euros per als afectats pel volcà.
– S’esfondra part del con principal del volcà i augmenta la seva activitat.
5 oct.- Es xifra en 2 la magnitud de l’explosivitat del volcà en una escala de 0 al 8.
7 oct.- El cúmul de cendra del volcà deixa inoperatiu l’aeroport de la Palma.
9 oct.- S’esfondra el flanc nord del volcà que porta a l’emissió de colades en diverses direccions.
11 oct.- S’ordena el confinament d’unes 3.000 persones per la combustió d’una fàbrica de ciments en contacte amb la lava que provoca emissió de gasos.
13 oct.- El president Pedro Sánchez visita La Palma per quarta vegada i reafirma el compromís de totes les institucions per a aconseguir la recuperació de l’illa.
14 oct.- Es produeix un terratrèmol de 4,5 graus en Villa del Mazo, el de major magnitud dels que s’han produit fins ara, segons Institut Geogràfic Nacional (IGN).
– Segons dades de monitoratge terrestre Copernicus les construccions afectades són 1.600, d’elles 1.548 estan destruïdes i 86 afectades.
15 oct.- S’obre una nova boca eruptiva en el vessant sud-est del volcà.
El succés, segons la informació del SAMU, ha tengut lloc aquest dilluns matí
Segons fonts de la Guàrdia Civil, el succés ha ocorregut a les 17.45 hores en un establiment de menjar tradicional molt conegut
De moment, la pana no està afectant el sistema elèctric de les Balears
Es tracta d'un britànic de 40 anys