societat

Es compleix un mes des que el Brexit començà a ser efectiu

Alguns britànics que tenien una segona residència a les Illes, ja l'han venuda. L'associació Ciutadans Europeus de Balears assegura que tenen por de perdre l'assistència mèdica


Avui es compleix un mes d’ençà que el Brèxit es va fer efectiu. Alguns britànics que tenien una segona residència a les Illes, ja l’han venuda. L’associació Ciutadans Europeus de Balears assegura que tenen por de perdre l’assistència mèdica.

Alguns dels efectes del Brèxit han agafat per sorpresa molts membres de la colònia britànica a les Illes. No és el cas de Kate Mentink, que feia temps que ho avisava. És la presidenta presidenta honorífica de Ciutadans Europeus de Balears. Sense visat, els no residents només poden venir 90 dies cada sis mesos.

Es troben amb sorpreses com pujades d’impostos per la compravenda de propietats, recàrrecs per emprar mòbils amb contracte britànic o nous tràmits i comissions bancàries. A nuclis com Calvià, empreses amb propietaris britànics contractaven treballadors també britànics. Joves que passaven uns mesos fent feina a les Illes.

Però l’efecte més evident és l’èxode d’alguns britànics amb segona residència a les Balears. Sobretot, gent gran que té por de perdre l’atenció mèdica. Això sí, les Illes continuen atraient. Segons Mentink, noves generacions més joves venen per fer teletreball.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

La sisena edició del Festival de Cinema de Menorca se celebrarà al juliol amb voluntat de presencialitat

Sempre que les restriccions ho permetin, les jornades professionals també se celebraran de forma semipresencial

Extremadura, La Rioja i Múrcia, exempts de presentar PCR negativa als aeroports balears

S'exigeix als viatgers de CCAA amb una incidència a 14 dies superior a 100 casos

Reben l’alta els dos pacients que encara eren ingressats a Ca Na Majora

En les darreres hores s'han detectat a Eivissa 4 casos nous de coronavirus i la incidència a 14 dies a...

Autoritzada una concentració per al 8M a Palma amb 40 persones

La Delegació del govern espanyol ha informat que es podrà realitzar complint amb les mesures sociosanitàries contra la covid