X

Es compleixen 20 anys de la digitalització del diccionari Català-Valencià-Balear

En el seixantè aniversari de la seva publicació en paper es vol actualitzar la versió electrònica, que ha quedat desfasada

01/02/2022

Es compleixen 20 anys de la digitalització del diccionari Català-Valencià-Balear

El Diccionari Català, Valencià, Balear (DCVB), publicat en paper l’any 1962, va fer el salt al món digital l’any 2002. El seu pas del paper a la xarxa es va fer servint les eines informàtiques del moment que, des de llavors, han evolucionat molt. La consulta del diccionari a la pàgina web que es pot fer en aquests és gairebé la mateixa que es pot fer en la versió impresa, quan ara les possibilitats que ens ofereix el món digital són molt més grans.

Actualment, la custòdia del DCVB és en mans de la Institució Francesc de Borja Moll i de l’Institut d’Estudis Catalans i el que fa falta per actualitzar-lo, tant la versió impresa com el seu format digital, són recursos econòmics.

Tot i no estar actualitzat, el Diccionari és totalment vigent i és consultat per molts estudiosos de la llengua catalana i també per molts estudiants per elaborar els seus treballs acadèmics. Cada mes, la versió digital registra al voltant de mig milió de consultes.


Nicolau Dols: “Farem un nou diccionari català obert a tothom i a partir dels 90 milions de mots del corpus”

01/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris