menorca

Es dispara la demanda de llibres digitals a les biblioteques de Menorca

L'any passat els préstecs a través de la E-Biblio es varen duplicar i enguany, amb el confinament, la descàrrega de contingut encara ha augmentat més


Es dispara la demanda de llibres digitals a les biblioteques de Menorca. L’any passat els préstecs a través de la E-Biblio es varen duplicar i enguany, amb el confinament, la descàrrega de contingut encara ha augmentat més. En una època convulsa com aquesta, les biblioteques incrementen el seu vessant social per arribar a tothom.

A Menorca hi ha 93.000 habitants i gairebé la meitat estan inscrits en una biblioteca. Un percentatge que creix. El 2019 les biblioteques de Menorca van rebre 2.600 nous usuaris, un 20% més que l’any anterior. La sol·licitud de préstec digital de vídeos, llibres o música va créixer l’any passat un 44%, i va arribar als 3.600 préstecs en línia. Un canvi de paradigma que el confinament ha accelerat encara més.

El Consell reconeix que hi ha una manca endèmica de personal a les biblioteques, i defensen que en una època on predomina la incertesa, tenen un paper crucial a l’hora d’oferir fonts d’informació fiables. I el més important: Mentre les desigualtats socials augmenten, la biblioteca, en canvi, és una llar oberta a qualsevol lector, un espai d’accés lliure, gratuït i cohesionador.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

més contingut relacionat

Ferreries prescindeix de la caixera fadrina perquè ha anat a viure amb la seva parella

Tampoc no sortirà a la colcada el caixer pagès, ja que aquest mes deixarà de fer feina al camp

Menorca promou un concurs nacional de cuina amb vedella

Es farà dia 6 de març a la Plaça des Mercat de Ciutadella, en col·laboració amb Baleària

El PP de Menorca demana explicacions a l’Estat sobre les obres paralitzades de Cala Corb

Autoritat Portuària va aturar la construcció del passeig marítim fa dos anys per una denúncia del GOB

Arranca Fitur amb totes les expectatives posades en el turisme nacional

Aquest dimecres, Francina Armengol i el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, faran un recorregut per l'estand...