menorca

Es dispara la demanda de llibres digitals a les biblioteques de Menorca

L'any passat els préstecs a través de la E-Biblio es varen duplicar i enguany, amb el confinament, la descàrrega de contingut encara ha augmentat més


Es dispara la demanda de llibres digitals a les biblioteques de Menorca. L’any passat els préstecs a través de la E-Biblio es varen duplicar i enguany, amb el confinament, la descàrrega de contingut encara ha augmentat més. En una època convulsa com aquesta, les biblioteques incrementen el seu vessant social per arribar a tothom.

A Menorca hi ha 93.000 habitants i gairebé la meitat estan inscrits en una biblioteca. Un percentatge que creix. El 2019 les biblioteques de Menorca van rebre 2.600 nous usuaris, un 20% més que l’any anterior. La sol·licitud de préstec digital de vídeos, llibres o música va créixer l’any passat un 44%, i va arribar als 3.600 préstecs en línia. Un canvi de paradigma que el confinament ha accelerat encara més.

El Consell reconeix que hi ha una manca endèmica de personal a les biblioteques, i defensen que en una època on predomina la incertesa, tenen un paper crucial a l’hora d’oferir fonts d’informació fiables. I el més important: Mentre les desigualtats socials augmenten, la biblioteca, en canvi, és una llar oberta a qualsevol lector, un espai d’accés lliure, gratuït i cohesionador.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Govern adverteix Europa del risc de monopoli que genera la compra d’Air Europa per part d’Iberia

Confia que s'obligui a una companyia a operar per garantir la lliure competència o es desvinculi Air Nostrum d'Iberia

El Govern proposa a l’Estat que els menorquins puguin volar a Barcelona per només 15 euros

El projecte pilot que s'ha presentat a Foment fixa tres freqüències diàries a l'hivern i una tarifa màxima de 45...

Els hotelers de Menorca demanen accelerar la vacunació i ajudes públiques per al seu sector

La patronal lamenta que, en l'actual situació, totes les reserves d'allotjament estiguin aturades