X

Es disparen els ciberdelictes

Els bancs solen ser els responsables de retornar els diners si el client ha estat estafat

16/04/2023

Es disparen els ciberdelictes

11

En una època en què es fan de cada vegada més operacions financeres en línia, els ciberdelictes creixen any rere any. De fet, la meitat de les infraccions que investiga el grup de delinqüència econòmica i delictes tecnològics de la Policia Nacional a Palma són de càrrecs fraudulents de més de 400 euros. Asseguren que hi ha centenars de modalitats d’estafa. Però el fishing, l’smishing i el vishing són les més comunes.

Davant l’increment d’aquestes tècniques, les entitats bancàries inverteixen en estratègies de ciberseguretat i els experts demanen precaució als clients. Recorden que des dels bancs no els enviaran missatges al mòbil amb enllaços per introduir credencials ni els telefonaran per demanar codis de verificació per poder bloquejar transferències. També aconsellen no donar les contrasenyes i vigilar el Bizum, ja que es podria acceptar una sol·licitud d’enviament de doblers.

Els ciberdelictes han incrementat un 325 % des del 2015 a ara a tot l’Estat, i preveuen que aniran a l’alça.

Què hem de fer si som víctimes d’una estafa?

Un equip d’IB3 Notícies ha parlat amb un advocat especialitzat en ciberseguretat, per saber què hem de fer en cas de ser víctimes d’una estafa en el nostre compte bancari. Això és el que ens ha explicat:

Les entitats bancàries estan obligades per Llei a tenir totes les mesures adients per evitar aquests tipus de frau i solen ser els responsables de tornar els diners en cas de ciberestafa. Però què passa si, així i tot, hem estat víctimes d’una estafa?

16/04/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT