societat

Es mantenen els circuits separats als centres de salut i als hospitals de les Illes

Atenció Primària està bolcada en la detecció de casos nous

Es+mantenen+els+circuits+separats+als+centres+de+salut+i+als+hospitals+de+les+Illes

Els responsables de Salut recorden que, tot i que som a la fase 1, el virus encara és present. I mantenir el distanciament social és la millor manera de prevenir-ne els contagis. La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha dit aquest dimarts que es mantenen els circuits diferenciats als hospitals i als centres de salut per separar les malaties infeccioses, de la resta. I ha recalcat que el control de la pandèmia, per part dels centres de salut, està incrementant la necessitat de personal i la feina d’aquest serveis.
En canvi, el diputat del Partit Popular, Toni Fuster, ha denunciat que el Servei de Salut està desbordat i ha demanat “un pla integral” per reprendre’n l’activitat.
A dia d’avui, sis malalts de coronavirus romanen encara aïllats a la primera planta de l’hotel Melià Palma Bay, habilitada per acollir pacients lleus que necessiten passar-hi la quarantena. La responsable d’infermeria del centre, Maite Aros, afirma que en la majoria dels casos es tracta de pacients “autònoms” i això permet que els sanitaris no hagin d’entrar sempre dins les habitacions.
El virus encara és present i ara el gruix de la feina per controlar l’epidèmia recau en l’atenció primària. Elena Muñoz, que és metgessa de família a Es Castell, ha recalcat que els centres de salut estan fent molta de feina per detectar casos nous. Diu que s’estan fent proves a tots els pacients que tenguin síntomes, encara que siguin lleus, i també es fa un rastreig dels seus contactes.
Per controlar la pandèmia, el Govern prepara una aplicació per als telèfons mòbils. Podria ser una aplicació semblant a aquesta, que ja es prova al sud d’Anglaterrra, i que rastreja la ubicació dels usuaris emprant el bluetooth. Quan es notifica un positiu, envia una alerta a tots els que hi han tengut contacte durant els darrers 14 dies. Tot això, sense revelar la identitat del contagiat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Neixen nou tortugues del ous trobats a la platja de Punta Prima a mitjans juny

Han nascut en una incubadora i ara s'espera que descloguin els ous que es van dipositar a Sa Mesquida

Menorca incrementa un 42% el consum energètic dels vehicles elèctrics durant el confinament

Els 22 punts de recàrrega que hi ha a l'Illa han registrat 1.664 càrregues durant el primer semestre

Els reis ja han començat les vacances d’estiu a Mallorca

La princesa Leonor i el rei Felip VI han arribat aquest divendres a Marivent

Salut comprarà 180.000 dosis de la vacuna de la grip estacional

El Govern preveu un augment de la demanda per mor de la incertesa que genera la crisi sanitària de la COVID-19